Gyalázatos módszerekkel kényszersoroz az ukrán hadsereg

war Horizontal orosz ukrán háború
Mentési gyakorlaton lévő ukrán katonák
Vágólapra másolva!
Az ukrán katonai besorozási iroda alkalmazottjai behívókat adtak át az egyik harkovi szórakozóhelyen - számolt be a döbbenetes eseményekről a Lenta. Az erőszakos kényszersorozásokról egyébként az oroszpártisággal nehezen vádolható francia újságok is írtak.
Vágólapra másolva!

Az ukrán katonai besorozási iroda alkalmazottjai a szórakozóhelyre érkezve leállíttatták a zenét és felkapcsoltatták a világítást, majd elkezdték ellenőrizni a szórakozók papírjait és sokaknak behívókat adtak át.

Ukrajnában a katonai szolgálat kijátszása a mozgósítás során akár öt év börtönbüntetést is vonhat maga után. Korábban ismertté vált, hogy az ország a katonai korú férfiak külföldi utazásainak letiltására készül.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) nemrég bejelentette, hogy blokkolja a több tucatnyi Telegram-csatorna hálózatát, amely értesítette az ország lakóit a behívók terjesztéséről. „Először is kiszivárogtatták azokat a tényleges helyeket, ahol a behívókat átadták a katonai szolgálatra kötelezetteknek, és felszólították őket, hogy bújjanak el a katonai nyilvántartási és sorozási hivatalok képviselői elől" – jegyezte meg az ukrán biztonsági szolgálat.