Lezuhanó jégtömb ölt meg egy túrázót Utahban

Ice climbing at frozen waterfall in Hokkaido, Japan holiday travel leisure sightseeing tour vacation beautiful scenery scene attractive lovely picturesque picture nature photograph photogenic SNS social networking service instagenic instagram instagramabl
Climbers enjoy ice climbing at a frozen waterfall “Ginga no Taki” at Sounkyo in Kamikawa Town, Hokkaido Prefecture, northern Japan, on February 10, 2023.( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Yosuke Hayasaka / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt egy túrázó Utah államba, miután egy rázuhant egy jégtömb. A nő félrelökte társát, így mentve meg annak életét - írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

Három túrázó próbált meg átkelni a Raven Falls vízesésnél az Indian Canyon közelében vasárnap, amikor a felettük lévő jégtömb leszakadt és a csoportra zuhant - közölte a helyi seriff hivatal.

A 41 éves nő a 21 éves - szintén nő - túrázó társát félrelökte a lezuhanó jégtömb útjából, megmentve ezzel társa életét.

A középkorú nő azonban két hatalmas jégtömb alatt rekedt és meghalt.

A seriff hivatala szerint a harmadik túrázó, egy 34 éves férfi, körülbelül 40 métert zuhant, amikor a jégoszlop leszakadt.

A 21 éves nőnek sikerült elhagynia a terepet, majd elautózott a közeli városba, ahol telefonált a segélyhívó központnak.

A kiérkező mentőcsapatok megtalálták a 34 éves férfit, akit súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A mentőcsapatok holtan talált nőt is beazonosították.