Sorozatgyilkossággal gyanúsítják egy magas rangú thaiföldi rendőr feleségét

méreg kávé
Vágólapra másolva!
Egy magas rangú thaiföldi rendőr feleségét azzal gyanúsítják, hogy az utóbbi években kilenc embert gyilkolt meg ciánnal, soron következő tizedik áldozata pedig csak a szerencsének köszönhetően élte túl a nő újabb gyilkossági kísérletét.
Vágólapra másolva!

A gyanúsított tizedik kiszemelt áldozata egy másik rendőr felesége lett volna, akit a többi áldozathoz hasonlóan vendégségbe hívott, majd a "szokott módon" a vacsorájába csempészett cianiddal megpróbálta megmérgezni.

Szuracsate Hakparn, a thaiföldi országos rendőrfőkapitány-helyettes újságíróknak elmondta, hogy

az áldozat ezúttal csak azért maradhatott életben, mert evés közben "szerencséjére" rosszul lett és kihányta mérget.

A rendőrség eredetileg azzal gyanúsította a Bangkokban kedden letartóztatott, harmincas éveiben járó nőt, hogy két héttel ezelőtt meggyilkolta egyik barátnőjét a Bangkoktól nyugatra fekvő Ratcsaburi tartományban. A holttesten végzett boncoláskor a nő szervezetében cián nyomaira bukkantak. A hatóságok a nő kihallgatása közben hozták kapcsolatba több, más tartományban elkövetett ciánmérgezéses esettel.

A boncolások alkalmával az áldozatok holttestében cianidot találtak,

- tette hozzá Szuracsate Hakparn.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Rendőrségi közlés szerint a nő, aki egy tartományi rendőrfőnök-helyettes felesége, elismerte, hogy "ismerte az áldozatait", de tagadja az ellene felhozott vádakat.

A nyomozók úgy vélik, a gyilkosságok indítéka a pénz lehetett.

A Canal3 helyi tévécsatorna értesülései szerint a gyanúsított tavaly és idén három-három embert ölt meg, de lehet, hogy három másik, évekkel korábban elkövetett gyilkossághoz is köze van.