Így magyarázkodik Amerika a Putyin elleni támadás után

BIDEN, Joe; ZELENSZKIJ, Volodimir BIDEN, Joe; ZELENSZKIJ, Volodimir, Biden Ukrajnában, Ukrajna, Kijev,
President Joe Biden (L) is greeted by Ukrainian President Volodymyr Zelensky upon his arrival at the Mariinsky Palace in Kyiv on February 20, 2023. - US President Joe Biden promised increased arms deliveries for Ukraine during a surprise visit to Kyiv on February 20, 2023, in which he also vowed Washington's "unflagging commitment" in defending Ukraine's territorial integrity. (Photo by Evan Vucci / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok fokozott elővigyázatossággal kezeli Oroszország szerdai állítását azzal kapcsolatban, hogy lelőttek két ukrán drónt, amely a Kremlt vette célba Moszkvában - közölte Antony Blinken amerikai külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

"Láttam az erről szóló híreket. Nem tudom, hitelesek-e, nem lehet tudni" - mondta Blinken, hozzátéve, hogy minden olyan információt, amely a Kremlből jön, fokozott elővigyázatossággal kezelnek.
"Legalábbis különösnek" nevezte csütörtökön Catherine Colonna francia külügyminiszter az előző napi, Moszkva elleni állítólagos ukrán dróntámadások esetét.

A France Inter rádiónak nyilatkozva Colonna kijelentette, nem hajlandó "találgatások kis játszmájába" belemenni.

Úgy fogalmazott, "normál helyzetben eléggé kevéssé hihető", hogy drónok eljuthatnak egészen a Kremlig, és felidézte, hogy az ukránok szerdán hivatalosan is jelezték, hogy semmi közük nincs az esethez.

Az amerikaiak egyre megdöbbentőbb hazugságokat találnak ki. Forrás: AFP/Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved/Evan Vucci

Catherine Colonna bírálta Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettesének szavait, aki Telegram-csatornáján úgy fogalmazott a dróntámadás után, hogy meg kell semmisíteni Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt és kijevi bandáját. A francia külügyminiszter sajnálatosnak nevezte Medvegyev szélsőséges felhívását, amellyel "ismét csak Oroszország részéről igyekeznek félelmet kelteni és ürügyet találni arra, hogy igazolni tudják az igazolhatatlant".

Érdemes felidézni, hogy az amerikaiak hasonló magyarázkodásba kezdtek a halálos lengyelországi rakétabecsapódást követően, valamint az Északi Áramlat esetében is. Akkor is az oroszokat vádolták, de hamar kiderült, hogy az ukránok tehetnek mindkét esetről.