Megtalálták a harmadik magyar katona holttestét Horvátországban

Drnis, 2023. június 21.
A Horvátország középső részén fekvő Drnis város közelében történt helikopter-baleset helyszíne 2023. június 21-én. Szolgálatteljesítés közben lezuhant a Magyar Légierő 2 Airbus H145-ös helikoptere a fedélzetén három emberrel. A men
Drnis, 2023. június 21. A Horvátország középső részén fekvő Drnis város közelében történt helikopter-baleset helyszíne 2023. június 21-én. Szolgálatteljesítés közben lezuhant a Magyar Légierő 2 Airbus H145-ös helikoptere a fedélzetén három emberrel. A mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, átkutatásuk során egyelőre két katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik. MTI/HINA/Mario Strmotic
Vágólapra másolva!
Megtalálták a helikopterrel lezuhant harmadik katona holttestét Horvátországban - közölte a Honvédelmi Minisztérium csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint csütörtök délután,

a helikopter roncsai alatt megtalálták a szerdán, kötelességteljesítés közben lezuhant helikopter harmadik kezelőjét is.

A helyszíni vizsgálat még tart a horvát és a magyar hatóságokkal közösen. A területen talált roncsokat, az összes fellelhető darabot összegyűjtik, majd Magyarországra szállítják további elemzésre.

A magyar katona földi maradványait - a korábban megtalált két társáéhoz hasonlóan - Splitbe viszik.

A horvátországi helyszínen a Honvéd Vezérkar főnöke személyesen tájékozódott a kutatás folyamatáról és körülményeiről,

A Horvátország középső részén fekvő Drnis város közelében történt helikopter-baleset helyszíne 2023. június 21-én Forrás: MTI/HINA/Mario Strmotic

A közlemény szerint Böröndi Gábor altábornagy arról tájékoztatott, hogy a kiképzésen részt vevő teljes állomány a napokban szárazföldi úton hazatér.

Elmondta, hogy a baleset helyszíne rendkívül nehéz terep, ami mind a kutatás-mentés, mind a vizsgálatok folyamatát jelentősen nehezíti.

- tette hozzá.

A vezérkari főnök hangsúlyozta:

éppen ezért egyelőre nem lehet a sajtóban megjelent találgatásokat megerősíteni, az eset körülményeit a helyszínen dolgozó horvát-magyar szakértői bizottság fogja megállapítani.


Böröndi Gábor altábornagy beszámolt arról is, hogy a honvédelmi tárca, valamint a szolnoki alakulat (MH 86. Kiss József-helikopterdandár) minden segítséget megad az áldozatok hozzátartozóinak.

- zárták közleményüket.