Itt a legújabb, sokkoló orosz harci készültség

ukrán válság 2022, orosz ukrán háború, ukrajna, orosz hadihajó, rakéta, kilövés
8196110 21.05.2022 In this handout video grab released by the Russian Defence Ministry, a Russian warship fires a Kalibr cruise missile towards Ukrainian armed force positions, as Russia's military operation in Ukraine continues, offshore in the Black Sea. Editorial use only, no archive, no commercial use. Russian Defence Ministry (Photo by Russian Defence Ministry / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Ukrinform mai tájékoztatása szerint Oroszország teljes készültségben tartja a Kalibr rakétákkal felszerelt hajóit. Mint ismertették, a Fekete-tengeren 5, az Azovi-tengeren 2, míg a Földközi-tengeren legalább 8 orosz hajó van készültségben16 rettegett Kalibr rakétával.
Vágólapra másolva!

Június 29-én reggel óta öt orosz hajó áll harci szolgálatban a Fekete-tengeren, köztük egy Kalibr cirkálórakéta-hordozó, összesen nyolc rakétával közölte a az Ukrán Haditengerészeti Parancsnokság sajtószolgálata. Mint írják, mindezek mellett két hajó van teljes készültségben az Azovi-tengeren.

Az orosz védelmi minisztérium által közzétett felvételen egy orosz hadihajó Kalibr cirkálórakétát lő ki az ukrán fegyveres erők állásai felé Forrás: Ministry of Defence of the Russian Federation

Ezen kívül a Földközi-tengeren legalább nyolc orosz hajó van harci szolgálatban, köztük egy Kalibr cirkálórakéta-hordozó, összesen legfeljebb 16 rakétával - áll a közleményben.

Mint ismertették, a Kercsi-szoroson átkelt nyolc hajó az Azovi-tenger felé, hat hajó pedig a Fekete-tenger felé - írja az Ukrinform.

Kalibr

Kalibr - az orosz Fekete-tengeri Flotta felszíni hajóiról indítható rakétái. A fegyver hatótávolsága szárazföldi célpontok ellen több mint 2500 kilométer, tengeri célpontok ellen pedig 375 kilométer.