Fogyókúrás tablettába került a drog, rengetegen rosszul lettek

Vágólapra másolva!
A holland élelmiszerbiztonsági hivatal (NVWA) nyolcezer illegális fogyókúrás tablettát foglalt le, amelyekről a laboratóriumi vizsgálatok során kiderült, hogy a kemény drogként számon tartott amfetamin vegyületeket tartalmaznak - közölte kedden a hivatal.
Vágólapra másolva!

A tablettákat különböző értékesítők akciósan hirdették internetes felületeken. A holland rendőrség négy gyanúsítottat vett őrizetbe illegális anyagokkal való kereskedelem miatt, és három másik gyanúsított otthonát átkutatták, ahol

több ezer tablettát és az előállításukhoz szükséges vegyszereket találtak.

Felszólították a hollandia lakosokat, hogy ne vásároljanak és ne fogyasszanak a zsírégető tablettaként reklámozott Iomax nevű termékekből.

amely mellékhatásként heves szívdobogást, mellkasi fájdalmakat, hányingert, fejfájást, fokozott izgalmi állapotot okozhat már egyetlen darab elfogyasztása után is - hívta fel a figyelmet a hivatal, és rámutatott arra, hogy

a termék több felhasználójánál agyvérzést is okozott.

Arra is kérték a felhasználókat, jelentsék be, hogy kitől vagy milyen internetes felületről vásárolták a tablettákat. "Ez lehetővé teszi, hogy célzottan lépjünk fel és megvédjük a fogyasztókat" - olvasható a hivatal felhívásában.