Lemondott a brit háborúpárti védelmi miniszter

armament defence Horizontal
Ben Wallace
Vágólapra másolva!
Ben Wallace egy vasárnapi interjúban bejelentette: a következő kormány-átátalakításkor, szeptemberben lemond védelmi miniszteri posztjáról. Ugyanakkor arról is beszélt a brit lapnak, hogy addig is minden erejével támogatja Ukrajnát és a védelmi költségek növelését. 
Vágólapra másolva!

Wallace a Sunday Timesnak nyilatkozva azt mondta, hogy nem indul a következő választáson, egyúttal kizárta annak a lehetőségét, hogy idő előtt távozik a tisztségéből.

A politikus három miniszterelnök alatt is védelmi miniszterként szolgált, és fontos szerepe volt az Egyesült Királyság orosz-ukrán háborúra adott válaszában. Wallece a háború kitörése óta erősen háborúpárti álláspontot képvisel. A Sunday Timesnak megjegyezte, hogy lemondása ellenére

Politikáját azzal próbálta indokolni, hogy a brit közvélemény az ukránok pártján áll. A miniszter hozzátette azt is, hogy továbbra is támogatni fogja a védelmi kiadások növelését.

Ben Wallace lemondott Forrás: AFP/Alessandro Rampazzo

Döntését egyébként azzal indokolta, hogy a munkája megviselte a családját. „1999-ben kerültem a skót parlamentbe. Ez 24 év. Jóval több mint hét évet töltöttem három telefonnal az ágyam mellett" – fogalmazott. A BBC információi szerint Wallace június 16-án közölte Sunakkal, hogy le fog mondani.

Wallace pályázott a NATO-főtitkári pozícióra, azonban amikor kiderült, hogy Jens Stoltenberg marad a katonai szövetség élén, akkor viszavonulót fújt.