Kiderült: fordulat jöhet, az ukránoknak már nincs túl sok idejük

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, katona
DONETSK OBLAST, UKRAINE - JULY 9: Ukrainian soldiers of the 57th Brigade during tactical training in Donetsk oblast, Ukraine on July 9, 2023. Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Ukrajnának már csak néhány hét áll a rendelkezésére, hogy a tengerhez kijutva véget vessen a háborúnak, mert utána kezdődik a „sárszezon" - írta a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Ráadásul ha az ukrán hadsereg rövid időn belül nem mutat fel döntő eredményt,

a Nyugat is belefárad a támogatásába

– írta a portál Robert Clark, a Civitas nevű brit civil szervezet védelmi és biztonságpolitikai igazgatójának elemzése alapján.

Clark hangsúlyozza, a most következő hét fordulópontot hoz az ukrán ellentámadásban, és talán a háborúban is. Mivel a jelek szerint az ukrán csapatok áttörték a megerősített orosz védelem első vonalát keleten és délen, ezzel talán a Krím felé is út nyílik.

Ez már csak azért sem lesz könnyű, mert a katonák már eddig is a világ egyik legjobban aláaknázott területén haladtak, becslések szerint átlagosan

minden négyzetkilométert 1500 gyalogsági és páncéltörő akna hálóz be, a lövészárkokban pedig az orosz hadsereg legjobbjai ülnek.

Ukrajnának most mindenképpen ki kell használnia a helyzetet, az ukrán katonáknak pedig kemény harcokat kell vívniuk, hogy elérjék a tengert, és közben visszafoglalják az oroszok tartotta kulcsfontosságú Tomak és Melitopol városokat.