Így buliznak Ukrajnában a pusztító háború kellős közepén

Vágólapra másolva!
Futótűzként terjednek a közösségi médiában azok a videók, amelyek tanúsága szerint az ukrán fiatalok önfeledten buliznak, az orosz-ukrán háború egyik legvéresebb szakaszának a közepén. Legalább az amerikaiak állják a számlát - jegyezte meg egy közösségimédia-felhasználó az egyik videóra reagálva, amin az ukrán fiatalok ittas állapotban mulatnak. Eközben az Egyesült Államokban egyre csökken azoknak a száma, akik továbbra is az elmúlt időszakhoz hasonló mértékben támogatnák Ukrajnát.
Vágólapra másolva!

Az amerikaiak egyre megosztottabbak: folytassák-e Ukrajna jelentős anyagi támogatását, a felhőtlenül bulizó ukrán fiatalokról szóló felvételek pedig még inkább elbizonytalanították a tengerentúli lakosságot, mire fordítja a háborús ország az amerikai dollármilliárdokat.

Például ezen a videón több száz ember szórakozik a kijevi Fifty Beach Club medencebárjánál a háború idején:

@zhadyftw Beach club in Kyiv during the war. #kyiv#beachclub#ukraine#kyivparty#sundayparty#hotweather#summerparty#bikiny#ukrainiangirls♬ Popular - Music from the HBO Original Series - The Weeknd & Madonna

– írta ez egyik felhasználó szarkasztikusan.

A Biden-kormány a minap kért újabb 24 milliárd dollárt Ukrajna megsegítésére - ebből az összegből 13 milliárd katonai támogatás, a maradék 11 milliárd pedig a háború sújtotta ország gazdaságának életben tartására, valamint humanitárius célokra menne el - az amerikai lakosság körében eközben az elégedetlenség egyre nő - írta meg a Magyar Nemzet.

Az ukrán fővárosban szórakozó fiatalok felvételét megosztó felhasználó, aki Edward néven található a közösségi médiában, gyorsan magyarázkodni is kezdett, miután bejegyzése tömeges felháborodást váltott ki az emberekből.

@zhadyftw Adding more context to my recent videos where you see people in Kyiv enjoying their time at the pool and in the city center. #kyiv#ukraine#truth#warlife♬ original sound - Edward

– fogalmazott.

Szerinte a videókon bulizók ugyanazok az emberek, akiknek még mindig menedéket kell keresniük a légicsapások idején illetve a felvételeken eltávon lévőkatonák is vannak - írja a Magyar Nemzet.

Ezzel egy időben ugyanakkor az ország más részeiből, például Odesszából is videók jelentek meg partizó ukránokról, amelyeket a RadioGenova nevű Telegram-felhasználó osztott meg.

– írják ironikusan a bejegyzés leírásában.