Tragédia történt az Egyesült Államokban, ahol egy 9 éves gyerek lelőtt egy 6 éves gyereket. A gyerekek egy társasházban tartózkodtak egy felnőttel együtt - közölte a Jacksonville-i seriff egy sajtótájékoztatón. Az áldozatot egy helyi kórházba szállították, de nem élte túl.

Egy 9 éves gyermek talált egy fegyvert és egyetlen lövést adott le floridai otthonukban hétfő délután, amivel megölt egy 6 éves gyermeket - közölték a hatóságok.

Azt nem közölték, hogy a gyerekek milyen kapcsolatban álltak egymással és az áldozatot sem azonosították nyilvánosan.

Idén eddig legalább 240 - gyermekek által elkövetett - nem szándékos lövöldözés történt az Egyesült Államokban, ami 88 halálos áldozatot követelt.

A házban tartózkodó felnőttet a rendőrség kihallgatta. A rendőrség nem közölte, hogy emelnek-e vádat.

A floridai törvény szerint minden olyan személy, aki töltött lőfegyvert tárol és tudja - vagy ésszerűen tudnia kellene - hogy egy kiskorú valószínűleg hozzáférhet a lőfegyverhez, köteles azt biztonságosan - zárt dobozban vagy tárolóban tartani - írja a CBS News.

A fegyver nem biztonságos helyen hagyása, ahol egy gyermek megtalálhatja, gondatlanságnak minősül.

Az Egyesült Államokban mintegy 4,6 millió kiskorú él olyan otthonban, ahol legalább egy töltött, lezáratlan lőfegyver van - derül ki Giffords Jogi Központ adataiból.