Miért nincs semmi következménye annak, hogy Ukrajna felrobbantotta az Északi Áramlatot?

Északi Áramlat elleni merénylet
Vágólapra másolva!
Mostanra gyakorlatilag biztossá vált - újabb és újabb vizsgálatok igazolják - hogy Ukrajna robbantotta fel az Északi Áramlat gázvezetéket. Legutóbb a Der Spiegel közölt erről tényfeltáró cikket. A robbanások miatt több szivárgás is keletkezett a vezetékekben, amelyeket azért építettek, hogy orosz gázt szállítsanak Németországba. Akkor a vezető nyugati lapok azonnal - mindenfajta bizonyíték nélkül - Oroszországot vádolták (holott semmilyen érdekük nem fűződött hozzá), a hatóságok azonban nem voltak hajlandóak valódi vizsgálatot indítani. A 2022 szeptemberében történt terrortámadásnak mind a mai napig semmi következménye nincs, a németek feltűnően és meglehetősen gyáván hallgatnak róla. Úgy tűnik, Scholz és kormánya (valószínűleg amerikai követelésre) mindent megtesz azért, hogy eltussoljon egy Németországot ért terrortámadást. 
Vágólapra másolva!

2022 szeptemberében több Északi Áramlat-vezetéket is felrobbantottak a Balti-tengeren. A német média többször is arról számolt be, hogy

a támadásban egy hatfős, ukrajnai és lengyelországi kapcsolatokkal rendelkező csoport vett részt.

A jelentések szerint az „Andromeda" nevű vitorlás jachtot, amellyel az elkövetők a robbantások helyszínére utaztak, egy lengyel utazási irodán keresztül bérelték. Az „Andromeda" jachton több szemtanú szerint is 5 férfi és 1 nő utazott, és a mindössze 15,57 méter hosszú hajót egy moldovai férfi román útlevelének segítségével vették bérbe.

Az útlevélben azonban nem a tulajdonos, hanem egy, az ukrán 93. gépesített brigádban szolgáló férfi képe szerepelt,

akinek egykori párja és gyermeke is Németországban él jelenleg.

A Északi Áramlat szabotőrei egy jelentés szerint a támadás előtt és után Ukrajnában tartózkodtak.

Minden jel arra mutat, hogy az ukrán erők a másik vezetéket is fel akarták robbantani, csak a zavaros vízben rossz helyre rakták a bombát.

Elképzelhetetlen, hogy egy ilyen terrortámadást az ukrán vezetés tudta nélkül végre tudjanak hajtani.

Az sem elképzelhetetlen, hogy az Egyesült Államok felbujtóként vagy közreműködőként részt vett a robbantások kitervelésében és végrehajtásában, legalábbis erre utalnak Seymour Hersh neves amerikai oknyomozó újságíró korábbi cikkei.

Az Északi Áramlat elleni merénylet Forrás: Origo

Számos adat és nyom elemzése során a nyomozóhatóságok és az oknyomozók arra jutottak, hogy a szabotőrök a közel egy évvel ezelőtti támadás után Ukrajnába menekültek.

- számol be a Der Spiegel biztonsági körökre hivatkozva.

Ezeket az adatokat azonban

a német hatóságok egészen elképesztő módon nem hozzák nyilvánosságra.

Az Északi Áramlat elleni terrortámadás Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Swedish Coast Guard / Handout

Az már korábban kiderült, hogy a holland titkosszolgálatok hónapokkal előre figyelmeztették a CIA-t a készülő ukrán terrortámadásra, ezt holland lapok hozták nyilvánosságra. Az amerikai média most azt állítja, hogy a CIA figyelmeztette az ukránokat, hogy óvakodjanak a robbantástól, nehezen hihető azonban, hogy a határozott amerikai figyelmeztetés ellenére végre merték hajtani a terrortámadást.

A bizonyítékok ellenére a német kormány, az élén Scholz kancellárral, megdöbbentő módon hallgat - ami egészen elképesztő.

- mondta Hortay Olivér a Facebookra feltöltött videójában.

A Századvég klíma- és energiapolitikai üzletágának vezetője hozzátette: ha igaz, amit a Spiegel ír, az azt jelenti, hogy a német kormány másfél éve olyan országnak küld fegyvereket, amely megtámadta a kritikus infrastruktúráját.