Megdöbbentő részletek derültek ki a kanadai méregkeverőről

Kokain, kábítószer, illusztráció
2017-ben rekordmennyiségű, 8,1 tonna kokaint foglalt le Németországban (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Az Origo korábban már beszámolt arról, hogy nyolcvannyolc ember halt meg az Egyesült Királyságban, miután mérgező anyagot vásárolt egy kanadai eladótól. Kenneth Law ellen eredetileg két vádpontban emeltek vádat öngyilkossági tanácsadás és segítségnyújtás miatt Kanadában - de a nyomozók szerint ez mostanra 14-re emelkedett.
Vágólapra másolva!

Nemzetközi nyomozás folyik, miután kiderült, hogy legalább 1200 csomagot küldött 40 országba - köztük az Egyesült Királyságba, Olaszországba, Ausztráliába, Új-Zélandra és az Egyesült Államokba.

A férfi további 12 váddal néz szembe.

A bűnüldözési szervek 272 olyan embert azonosítottak, akik öngyilkosságra hajlamos személyeket célzó kanadai közösségi oldalakról vásároltak - közülük 88-an meghaltak.

Egy szóvivő figyelmeztetett, hogy ebben a korai szakaszban nem lehet megerősíteni, hogy valóban a weboldalról történő vásárlás okozta-e bármelyik halálesetet - de elmondta, hogy minden egyes esetet kivizsgálnak.

Az interneten árult vegyi anyag fehér, kristályos anyag volt, amelyet néha az élelmiszer-feldolgozásban használnak - csökkentheti az oxigénszintet, károsíthatja a légzést - és megfelelő mennyiségben fogyasztva halált okoz.

A Law elleni mind a 12 új vádpont a kanadai Ontario tartományban történt esetekhez kapcsolódik - az áldozatok 16 és 36 év közöttiek voltak - írta a Sky News.

Simon James felügyelő elmondta:

Law-t eredetileg május elején tartóztatták le, miután egy hónapig tartó nyomozást folytattak egy olyan személy hirtelen halála ügyében, aki egy olyan vegyszert fogyasztott, amelyet állítólag az 57 éves férfi tulajdonában lévő weboldalon vásárolt.

Akkoriban tagadta azokat a híreket, miszerint szándékosan olyan termékeket árulna, amelyekkel öngyilkosságra hajlamos embereket segítene a halálba.

Az általa árult vegyi anyag állítólag más célokra is felhasználható, de a lefolytatott vizsgálatot követően a csomagküldő cégét leállították.

Az öngyilkossági asszisztencia az Egyesült Királyságban és Kanadában is illegális, és mindkét országban akár 14 év börtönnel is büntethető.