Újabb fordulat: a lengyeleknek elegük van már Zelenszkijből, keményen üzentek neki

war Horizontal orosz ukrán háború
Ukrán civil egy 5 napos gyorskiképzésen
Vágólapra másolva!
"Lengyelország befogadott több millió ukránt, érdemes ezt nem elfelejtenie Zelenszkij elnök úr" - mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a Jog és Igazságosság párt vasárnapi katowicei kongresszusán.
Vágólapra másolva!

Morawiecki figyelmeztette az ukrán elnököt, hogy a németek mindig a közép-európai országok feje fölött akarnak majd üzletelni az oroszokkal.

A miniszterelnök katowicei beszédében elmondta, hogy a Jog és Igazságosság pártnak fontos az energiabiztonság.

Hozzátette: a Jog és Igazságosság párt a lengyel iparban dolgozó bányászok és munkások érdekeit védi, ahogy a lengyel gazdák érdekeit is - írja a Gazeta Prawna.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Forrás: MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka

Megjegyezte, hogy mivel az Európai Bizottság nem hosszabbította meg az ukrán gabonára vonatkozó embargót, a lengyel kormány magától tette ezt meg.

"Mert ahol a lengyel gazdák érdekei forognak kockán, ott nem kérjük ki senki véleményét Berlinben vagy Brüsszelben. Mi a lengyel mezőgazdaság érdekében cselekszünk" - mondta.

Hozzátette, hogy nemrég az ENSZ-ben Zelenszkij ukrán elnök "nagyon helytelen szavakat" használt.

"Úgy tudom, hogy most úgy tűnik számára, hogy szoros szövetségben lesz Németországgal. Figyelmeztetem, Németország mindig a közép-európai országok feje fölött akar majd üzletelni az oroszokkal. Lengyelország volt az, amely több millió ukránt fogadott be, mi voltunk azok, akik a legtöbbet segítettünk akkor, amikor a németek 5000 sisakot akartak küldeni az ostromlott Kijevbe, ezt nem árt, ha nem felejti el Zelenszkij elnök úr" - szólított fel Morawiecki miniszterelnök.