Újabb hatalmas földrengés volt Afganisztánban

Herat Earthquake 09 October 2023 Accident Accidents Asia Catastrophe Catastrophes Destruction Destructions Disaster Disasters Earthquake Earthquakes Eastern Failure Failures General News Middle East Mideast Natural Structural Failures Afghanistan Herat An
Mentőalakulatok kutatnak az eltűntek ás a halottak után Heratban - korábbi felvétel
Vágólapra másolva!
Újabb, 6,3-as erősségű földrengés rázta meg vasárnapra virradóra az Afganisztán északnyugati részén lévő Herát térségét az Amerikai Földtani Megfigyelő Intézet (USGS) szerint. A földrengés 33 kilométerre Herát városától történt, nyolc kilométer mélyen.
Vágólapra másolva!

Október elején már több nagy erejű földrengés történt Herát térségében, a rengésekben több mint kétezren haltak meg, sok nő és gyerek is, a sérültek száma szintén több ezer volt.

Tavaly júniusban egy 5,9-es erősségű földrengés, amely az elmúlt közel 25 év legsúlyosabb földmozgása volt Afganisztánban több mint ezer ember halálát okozta, és több tízezer embert tett otthontalanná az elszegényedett délkeleti Paktika tartományban.

Mentőalakulatok kutatnak az eltűntek ás a halottak után Heratban - korábbi felvétel Forrás: AFP/Osman

Afganisztán már most is súlyos humanitárius válsággal küzd, amióta a tálibok 2021-ben visszatértek a hatalomba, miután a nemzetközi közösség nem ismeri el őket hivatalos kormányként az országban, amelynek nemzetközi segélyezése szinte teljesen leállt.