Elege lett az ukránoknak Zelenszkijből - befejezhetik a háborút

Ukrainian presidential adviser Oleksiy Arestovych Ukraine, Photography Horizontal
Olekszij Aresztovics
Vágólapra másolva!
A New Voice of Ukraine alapján a Mandiner arról ír, hogy a Zelenszkijt korábban is bíráló Olekszij Aresztovics, az elnöki hivatal januárban menesztett tanácsadója most bejelentette: indul az elnöki székért, és bemutatta 14 pontos választási programját, amihez hozzáfűzte, hogy ez csak a kezdet. A legmegdöbbentőbb rész, hogy Aresztovics kész békét kötni, méghozzá úgy, hogy a megszállt területeket meghagyná az oroszoknak. Persze, cserébe kér valamit, ami nem tűnik teljesíthetőnek.
Vágólapra másolva!

A portál összefoglalója szerint Aresztovics többek között az ideiglenesen megszállt területekről is rendkívül komoly bejelentést tett. Mint kiderült,

hajlandó volna lemondani az oroszok által elfoglalt területek visszafoglalásáról, ha Ukrajnát fölveszik a NATO-ba.

– írja Aresztovics. Egyéb fontos pontok között szerepelnek még tételek az adórendszer reformjáról, a gazdaságfejlesztésről, a nyugdíjreformról, vagy az igazságügyi reformról. Az egykori tanácsadó hozzátette: választási programját szakértőkkel véglegesítik, és megvitatásra közzéteszik.

Aresztovics terve nagy visszhangot keltett, de nem biztos, hogy működik. Az oroszoknak ugyanis éppen Ukrajna NATO-tagságával van bajuk, ennek elkerülése sokkal fontosabbnak tűnik Putyin számára, mint hogy megtartsa a megszállt területeket (kivéve a Krímet, amely ősi orosz területnek számít még az orosz ellenzék számára is, annak visszafoglalására azonban az ukránoknak gyakorlatilag nincs is esélyük).