Megdöntötte a leghosszabb paróka világrekordját egy nigériai nő

Vágólapra másolva!
Meglepő rekordot állított fel egy nigériai nő, Guinness-rekorder lett a leghosszabb kézzel gyártott paróka elkészítésében. 
Vágólapra másolva!

Helen Williams egy 351,28 méteres parókát készített. A nő 11 napot és 2500 dollárt, vagyis csaknem 900 ezer forintot áldozott a póthaj elkészítésére - adta hírül a BBC.

Ehhez 1000 hajcsomóra, 12 doboz hajlakkra, 35 tubus hajragasztóra és 6250 hajcsíptetőre volt szükség.

Annak ellenére, hogy nyolc éve parókakészítő, elmondta, hogy nem volt könnyű feladat, mivel a folyamat során elfáradt és megterhelő volt az ezzel végzett munka. Azonban a végeredménynek nagyon örült.

- nyilatkozta.

A rekord felállításában a családok és a barátok támogatták.

- mondta.

Miután elkészült a haj, nehéz volt olyan helyet találni, ahol kiteríthették és pontosan lemérhették azt. Végül július 7-én egy Lagos és Abeokuta városokat összekötő autópályán terítette ki a hosszú műhajat.

A Guinness World Records kedden megerősítette a rekordot.

A nő másoknak is meg akarta mutatni alkotását, így irodájában állította ki a parókát, hogy az emberek megnézhessék a rekordot érő munkát.

Az év elején Hilda Baci okozott szenzációt Nigériában, amikor megdöntötte a non-stop főzés világrekordját. Néhány hete azonban az ír Alan Fisher megdöntötte ezt a rekordot.