Totális összeomlás szélén az ukrán hadsereg, óriási a baj

Ukrajna, Oroszország, konfliktus, háború, 2023.11.11.,
DONETSK OBLAST, UKRAINE - NOVEMBER 11: Ukrainian soldiers leave the remains of artillery shells at their fighting position in the direction of Bakhmut as the Russia-Ukraine war continues in Donetsk Oblast, Ukraine on November 11, 2023. (Photo by Diego Herrera Carcedo/Anadolu via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Szerhij Krivonosz nyugalmazott ukrán tábornok kijelentette, hogy a köztársaság katonai költségvetéséből származó több milliárd hrivnya ellopása nagyban befolyásolja az ország csapatainak "minőségét".
Vágólapra másolva!

Elmondása szerint az ukrán katonák egy része a közeljövőben nem fog csizmát, meleg alsóneműt, kesztyűt vagy sapkát kapni, ami rontja a hadsereg teljesítőképességét.

Mint Krivonosz hangsúlyozta, az ukrán költségvetésben lévő pénzhiány miatt nem minden katona fogja megkapni a téli hadműveletekben való részvételhez szükséges felszerelést.

Ukrán katona Bakhmut közelében Forrás: Anadolu via Getty Images/2023 Anadolu/Anadolu Agency

A nyugalmazott tábornok megjegyezte, hogy ez a hideg és a nedvesség miatt a harci hatékonyságuk romlását fogja okozni.

Korábban Krivonosz azt mondta, hogy Kijevnek nem szabad tragédiát csinálnia az orosz erők támadásai következtében elvesztett városokból.

A frontvonal több szakaszán nehéz a helyzet az ukrán hadsereg számára, mivel az orosz csapatok növelik katonai erejüket és folyamatosan támadnak - írja a lenta.ru.