Pusztító viharok tomboltak Oroszországban, többen meghaltak - videó

Vágólapra másolva!
Mintegy ötvenezer ember maradt áram nélkül Oroszország szibériai és déli régióiban a hétvégi szélviharok miatt - tájékoztatott Jevgenyij Grabcsak energiaügyi miniszterhelyettes hétfőn.
Vágólapra másolva!

Az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krímben mintegy hatezer ember maradt áramellátás nélkül.

Szibériában - ahol az ítéletidő hat régiót érintett - súlyosabb a helyzet, és a front az orosz Távol-Kelet felé haladva további elektromos hálózatokat rongál meg.

Grabcsak szerint a hétvégén a hálózatról a vihar által lekapcsolt fogyasztók száma összességében meghaladta a 260 ezret.

Vasárnap erős, másodpercenként 30-35 méteres széllökésekkel kísért hurrikán söpört végig a Szibériai Szövetségi Körzet városain, háztetőket leszakítva és fákat kidöntve.

Kemerovo megyében három ember életét vesztette, és 18 megsérült. Az Altaji területen egy nőt saját házának leszakadt tetője ölt meg.

A miniszterhelyettes azt mondta, hogy a kemerovói és az altaji régióban a reményei szerint kedd délutánra fejeződik be a helyreállítás.

A Krasznojarszki területen, ahol a viharos szél csak hétfő reggelre csillapodott le, a munkálatok várhatóan két napig fognak tartani.