Erotikus fotókat küldött a raboknak egy női börtönőr, fogházra ítélték

Vágólapra másolva!
Tizennyolc hónap letöltendő börtönbüntetést kapott az a női börtönőr, aki intim, szexuális csevegést folytatott és erotikus fotókat osztott meg három rabbal. 
Vágólapra másolva!

A 38 éves Sarah Janes Williams a liverpooli fogházban dolgozott. A nő tudta, hogy a raboknak vannak mobiltelefonjaik - de úgy döntött, hogy inkább cseveg velük, minthogy jelentse az illegális készülékek használatát a főnökeinek.

Állítása szerint nem lépett szexuális kapcsolatba a rabokkal.

A nő helytelen viselkedésére akkor derült fény, amikor felettesei fülest kaptak a csevegésekről. Az ügyet ezután a korrupcióellenes osztály vizsgálta. Két fogvatartott, akikkel üzengetett, bűnösnek vallotta magát mobiltelefonok birtoklásában, ezért az ő börtönbüntetésüket meghosszabbították - írta a BBC.

Williamst 2020 júliusában letartóztatták otthonában. A tárgyalásra most került sor.

18 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek vallotta magát három rendbeli hivatali visszaélésben.

A bíró figyelmeztetett, hogy a nő cselekedetével lehetővé tette három szervezett bűnözéssel vádolt elítélt számára, hogy korlátlan kapcsolatot tartson fenn bűnöző társaikkal a mobiltelefonok által.

A nyomozás során a rabok némelyikénél rivális bandatagok adatait találták meg a telefonokban.

Egyikük pénzt is utalt, miután barátját átszállították egy másik börtönbe. Matthew O'Neill, a védőügyvédje azt mondta, hogy Williams bedőlt a rabok csábításának - hozzátéve, hogy személyiségzavarban szenvedhetett, ami befolyásolhatta a döntéseit.

Chris McClellan nyomozó főfelügyelő elmondta:

Azóta kiderült, hogy az egyik férfi a börtön egy másik alkalmazottjával, Elyse Mae Hibbs ápolónővel is intim viszonyt ápolt - írta a Daily Mail.