Két rendőr és egy mentős is meghalt egy minnesotai lövöldözésben az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
A minnesotai rendőrség közlése szerint két rendőr és egy mentős is meghalt egy családi háznál történt lövöldözésben az Egyesült Államokban. A fegyveres, aki hét gyermekével együtt elbarikádozta magát burnsville-i otthonában, tüzet nyitott, miközben a rendőrök megpróbáltak tárgyalni vele.
Vágólapra másolva!

Az amerikai hatóságok szerint a támadó is meghalt az incidensben. A helyi rendőrség múlt hét vasárnap kora reggel vonult ki egy házhoz Burnsville-ben, ahová családon belüli erőszak miatt riasztották őket.

Tanya Schwartz, Burnsville rendőrfőnöke szerint a hatóságok megpróbáltak tárgyalni a fegyveressel, mivel a házban hét, kettő és tizenöt év közötti gyermek is tartózkodott. 

Megpróbálták "jobb belátásra bírni" a későbbi támadót, de ő egy idő után tüzet nyitott és megölt két rendőrt és egy mentőst, illetve megsebesített még egy rendőrt is.

A rendőrség ezt követően viszonozta a tüzet, a támadó pedig a helyi média szerint öngyilkos lett.

A házban nagy mennyiségű lőszert és több fegyvert is találtak, az otthon tartózkodók közül a rendőrség szerint senki sem sérült meg.

Az ügyben vizsgálat indult, a támadót az amerikai hatóságok egyelőre nem kívánták megnevezni - írja a BBC.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!