Nevetőgáz ölt meg egy terhes diáklányt

Vágólapra másolva!
Meghalt egy 24 éves terhes, volt egyetemista lány, aki dinitrogén-oxid, azaz nevetőgáz-függőségtől szenvedett. Élete utolsó heteiben 2-3 palack kábítószert szívott be, már lábra állni sem tudott.
Vágólapra másolva!

Kórházba szállítása után egy nappal meghalt a mindössze 24 éves brit egyetemista, Ellen Mercer, aki arról volt ismert a médiában, hogy 

nevetőgáz-függő volt, és utolsó napjaiban már lábra sem tudott állni a szer túladagolásától. 

A Metro magazin beszámolója szerint az egyetemista lány ráadásul hat hónapos terhes volt, amikor belehalt a partidrog használatába.

A lányt tavaly februárban szállították kórházba, miután két hete már nem tudott lábra állni már. A halottkém szerint a dinitrogén-oxid szövődményei okozták a halálát. 

Napi 2-3 palackkal szívhatott utolsó heteiben.

A házkutatás során pedig kiderült, hogy az ágyból sem tudott már felállni, élete utolsó két hetében magatehetetlenül feküdt az ágyában, ahol a barátai találtak rá.

A tragédia idején még nem volt illegális a nevetőgáz birtoklása, azonban az azóta elharapódzó partidroghelyzet miatt a brit kormány betiltotta a nevetőgáz birtoklását és C-típusú gyógyszerré nyilvánította azt.

Ellen tragédiája azért is szomorú, mert arra hívja fel a figyelmet, hogy egyre több fiatal körében terjed a nevetőgázként ismert dinitrogén-oxid - írja a Ripost.