Putyin rettegett szövetségese meghökkentő videón

Vágólapra másolva!
A napokban elterjedt a pletyka, hogy Ramzan Kardirov csecsen vezér halálos beteg, egyre romlik az állapota. Kadirov most egy videóval próbálta megcáfolni ezeket az információkat.
Vágólapra másolva!

A Novaja Gazate Europe tényfeltáró cikke arra a következtetésre jutott, hogy Ramzan Kadirov halálos beteg. A csecsen vezért állítólag a moszkvai elnöki kórházban kezelik, onnan szivárogtak ki ezek a hírek. A vezetőnél 2019-ben diagnosztizáltak heveny hasnyálmirigy-gyulladást, amely erős fájdalmakkal járó betegség, amely akár halálos kimenetelű is lehet. 2022-ben az állapota gyorsan romlásnak indult, légzési nehézségekben kezdett el szenvedni, valamint veseműködési zavarok is jelentkeztek. A lap szerint innentől okozott Kadirov számára nehézséget a hosszas beszéd, elkezdett lassabban járni, illetve a csecsen körülményekhez képest túl melegen öltözködni. 

Ezen hírek megcáfolására Kadirov kampányba kezdett, a cikk megjelenését követően két videót is nyilvánosságra hoztak az vezetővel kapcsolatban. Az egyiken éppen tárgyalást folytat, a másikon pedig a konditeremben edz. 

Kadirov korábban arról beszélt, hogy nem látja értelmét az béketárgyalásoknak Ukrajnával. Szerinte ugyanis tárgyalásokra csak annak az oldalnak van szüksége, amelyik bajban van.