Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Minden vádpontban bűnösnek találták Joe Biden fiát

Fotó: AFP/Nicholas Kamm
Vágólapra másolva!
Valótlanul állította, hogy nem kábítószerfüggő és nem használ kábítószert. Hunter Biden akár 25 évet is kaphat.
Vágólapra másolva!

Mindhárom vádpontban bűnösnek találta a Delaware állambeli esküdtszék Joe Biden amerikai elnök fiát, Hunter Bident. Az esküdtszék körülbelül háromórás tárgyalás után hozott ítéletet az ügyben, amelyet egyhetes tárgyalássorozat előzött meg – írja a Guardian alapján a Mandiner.

A vád szerint Biden 2018 októberében fegyvert akart vásárolni, az ehhez szükséges űrlap kitöltésekor pedig két hamis nyilatkozatot is tett: először valótlanul állította, hogy nem kábítószerfüggő és nem használ kábítószert, majd ezt az állítását később is fenntartotta.

A harmadik vádpont szerint ezután 11 napig illegálisan birtokolta a fegyvert, mielőtt sógornője és akkori szeretője, Hallie Biden pánikszerűen egy kukába dobta volna.

A három bűncselekményért Biden egyébként összesen 25 év letöltendő börtönbüntetést kaphat. 

Abbe Lowell, Biden ügyvédje azzal érvelt, hogy az ügyészség nem szolgáltatott bizonyítékot arra, hogy Hunter Biden cracket fogyasztott volna abban a hónapban, amikor a fegyvert vásárolta és birtokolta.

A Biden telefonjából előkerült üzenetek azonban aláásták azt az érvelést, hogy a fegyver megvásárlása előtti és utáni időszakban nem fogyasztott kábítószert. 

A fegyver megvásárlását követő napon küldött egy SMS-t Hallie Bidennek, amelyben azt írta, hogy egy Mookie nevű ismert drogdílerrel találkozik. Majd egy nappal később egy másik SMS-ben elárulta, hogy egy autóban alszik és cracket szív - írja a Mandiner.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről