Lezuhant egy orosz repülőgép Afganisztánban - videó

Lezuhant egy orosz repülőgép Afganisztánban
Vágólapra másolva!
Lezuhant egy repülőgép Afganisztán északkeleti részén, egy hegyvidéki területen - közölte vasárnap Badaksan tartomány egyik tisztviselője anélkül, hogy az esetről részletekkel szolgált volna.
Vágólapra másolva!

Zabiullah Amiri, az észak-afganisztáni tartomány tájékoztatási osztályának vezetője azt mondta: "Lezuhant egy repülőgép, de a helyszínt nem pontosították". Hozzátette: "A falusiak értesítettek minket".

Badaksan tartomány Tádzsikisztánnal, Kínával és Pakisztánnal határos.

A baleset a tartomány egy nehezen megközelíthető hegyvidéki területen történt, amelyet a Hindukus hegyvonulat szel át, több mint 7 ezer méter magas csúcsokkal.

A baleseti terület mintegy nyolcórás autóútra van a tartományi fővárostól, Faizabadtól - mondta Amiri.
Időközben kiderült, hogy

egy Oroszországban bejegyzett, Falcon 10-es típusú sugárhajtású repülőgépről van szó.

Az URA.ru orosz híroldal arról számolt be, hogy a fedélzeten két utas és négyfős személyzet tartózkodott. A meduza.io azt írja, az utasok közül ketten biztosan orosz állampolgárok voltak.

A baleset oka az előzetes adatok szerint két motor meghibásodása volt.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség értesülése szerint a gép egy bérelt egészségügyi járat, amely az indiai Goa, az üzbegisztáni Taskent és a moszkvai Zsukovszkij repülőtér közötti útvonalon volt szolgálatban.

A Roszaviacija orosz légiügyi hatóság kapcsolatban áll Afganisztán és Tádzsikisztán légügyi hatóságaival az eltűnt repülőgép ügyében, a keresés folyamatban van.