Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Gyógyítás gyengéd érintéssel

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Olaszországban kidolgoztak egy új terápiás módszert, mely a meleg víz, az ölelés és a gyengéd masszázs segítségével próbálja oldani a stresszt, és visszaállítani a kezeltek önbizalmát, lelki egyensúlyát. Paolo Cericola, a módszer kitalálója, több mint 15 éve foglalkozik olyan speciális légzéstechnikákkal, melyek segítségével az ember akár saját születése pillanatát is újraélheti.

A helyes légzéstechnikára szükség is van, hiszen ez a kezelés egy meleg termálvizes medencében, illetve a víz alatt zajlik. A körülbelül egy órás foglalkozás első 10-15 perce "kapcsolatteremtéssel" telik. A terapeuta először masszírozással próbálja oldani a páciens feszültségeit, majd a karjaiba veszi, és gyengéden a vízbe meríti, ringatja, hullámoztatja. Mikor a finom mozdulatok hatására kialakul a megfelelő bizalmi viszony, és a páciens kellőképp ellazult, következik a víz alá merítés. Az eleinte néhány másodperces merülések sokak számára valódi időutazást jelentenek, és az anyaméhben eltöltött idő emlékeit idézik.

www.scuoladirespiro.com
www.scuoladirespiro.com


Az emberek reakciója a személyes életút és tapasztalatok hatására igen eltérő, van, aki igen gyorsan és könnyen tud ellazulni, van, akiben az ellenállást több simogatással lehet csak megtörni. A kezeltek teljesen tudatuknál vannak a foglalkozás során, és a speciális masszázsnak köszönhetően nemcsak aktuális feszültségeik oldódnak, de olyan rég eltemetett érzésekkel és emlékekkel is kapcsolatba lépnek, melyek gyakran anélkül befolyásolják életüket, hogy tudnának róla.

A terápia felejthetetlen élményt jelent, és kiváló elősegítője a személyes fejlődésnek, valamint a különböző gyógyulási folyamatoknak. A páciensek megtanulnak figyelni saját légzésükre, testük minden egyes részére, és megtapasztalják a bennük lévő életenergiát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről