Mézes teakenyér

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 200 g liszt, 1 evőkanál sütőpor, 1 csipet só, fél teáskanál fahéj, fél teáskanál gyömbér, 200 ml tej, 125 ml méz, 100 ml erős fekete tea főzet, 100 ml olaj, 1 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor.

Egy edénybe keverjük össze a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, gyömbért és a vaníliás cukrot. Egy másik keverő edénybe tegyük a tojást, tejet, mézet, olajt és a tea főzetet. Keverjük jól össze, majd kis adagokban keverjük bele a lisztes keveréket. Dolgozzuk alaposan össze, majd egy kivajazott és liszttel megszórt őzgerinc vagy gyümölcskenyér formába öntsük. 150 fokos sütőben legalább 45-50 percig süssük. Célszerű fogvájóval próbát végezni, ha már nem ragad a tészta a fogvájóra, akkor elkészült a kenyerünk.