Renáta, a szenvedélyes

Vágólapra másolva!
A Renáta név általában érzelmi beállítottságú, érzelmekhez ragaszkodó hölgyet mutat. Az ilyen nevet viselő nők az érzelmeiket végletekben élik. Szélsőségesek és szenvedélyesek tudnak lenni, nemcsak érzelmeikben, de gondolataikban, kifejezésmódjukban vagy épp öltözködésüket tekintve is. A szélsőségességeik miatt nagyon gyakran kiismerhetetlenné válhatnak, amelyek egyfelől érdekesnek, másfelől érthetetlennek tűnhetnek.
Vágólapra másolva!

Előfordul, hogy bizalmatlanok, mert több érzelmi törés hatására gyanakvóvá válnak. Azonban, ha valakit megtisztelnek a bizalmukkal, ahhoz a végsőkig ragaszkodnak. Ezért gyakran jellemző rájuk a makacsság, hajthatatlanság, a szívósság.

A Renáta nevet viselők nagyon ügyesen tudják kifürkészni párjuk gondolatait, ugyanakkor önmaguk gondolatairól mélyen hallgatnak - így képesek a titkokat megőrizni. Magáról általában azért hallgathat, mert úgy gondolja, hogy úgysem értenék meg. Igazából vágyik arra, hogy a lelki életét meg tudja osztani valakivel, de sokáig vár az alkalmas személyre, mert fájdalmait képes sokáig magában hordozni. Elképzelhető, hogy nehezen alkalmazkodnak, mert minden változás problémás számukra.

Alapvetően vágynak az akaratuk érvényesítésére, bár ezt nem mindig tudják megvalósítani. Ha igen, az biztosan nem marad visszajelzés nélkül a környezete részéről.

Azonban a Renáta név viselői nemcsak úgy tudnak megjelenni a külvilágban, mint egy erős és tudatos nő, hanem előfordul, hogy a Renáta név éppen egy visszahúzódó a rivaldafénytől messze álló, magába forduló embert takar.

Az ilyen természetű hölgyek életének valószínűleg volt egy olyan momentuma, ahol megszakadt egy komoly érzelmi szál, valamit talán elvesztettek, vagy le kellett mondaniuk valamiről, amelyen nem tudtak túllépni. Az ilyen személyiségű hölgyek általában nem tudnak azzal a kifejezéssel mit kezdeni, hogy "vége". Ha a Renáta nevet viselő hölgyek befelé fordulóvá válnak, akkor a legelső, amit elkezdenek elemezni, az a saját személyiségük. Nagyon jó pszichológiai képességekkel rendelkezhetnek, amely segít felismerni belső folyamataikat és annak következményeit, de sokszor sikerül megtalálniuk a kiutat is.

Párkapcsolatukra általában ugyanaz a végletesség jellemző, mint a személyiségükre. Olyan férfira vágynak, aki határozott, megingathatatlan, és képes nemcsak az érzelmi, de az anyagi biztonságot is megadni párjuknak. A párkapcsolatukhoz való kötődés nagyon erős lehet, ám mindig bújkálhat bennünk a félelem, hogy egyszer véget ér a szerelem. Talán éppen ezért lehet gyakori érzés a féltékenység a Renáták életében.

Ha nincs párkapcsolatuk, végtelenül vágyhatnak rá. A beteljesült boldogságuknak csak egy akadálya lehet: hogy félnek a csalódástól.

A Renáta nevet viselő hölgyek olyan hivatásokban teljesedhetnek ki, ahol emberekkel az emberi érzelmekkel, azok megszűnésével kell foglalkozniuk. Ezért elhivatott pszichológusok, orvosok, gyógypedagógusok, sebészek vagy éppen nyomozók válhatnak belőlük. Azonban azok a Renáta nevet viselő hölgyek, akik félnek az elmúlással való szembesüléssel, sokkal inkább az anyagi világban keresik a kapaszkodót. Ezért közgazdász, bankár, könyvelői hivatásokban próbálják önmagukat kiteljesíteni.

Pogonyi Edina

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!