Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Európa legöregebb vízilova 48 éves

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Hipek 1955-ben született az amszterdami állatkertben. Egyéves korában került Lódzba, akkor 250 kilogrammot nyomott. Jelenlegi súlya több mint három tonna.

www.zoobudapest.comEmberi léptékkel mérve Hipek aggastyán, csaknem 100 esztendősnek számít. Soha nem volt beteg, és előrehaladott kora ellenére ma is kitűnő egészségnek örvend. Naponta hozzávetőleg 30 kilogramm táplálékot vesz magához, főleg zöldséget, gyümölcsöt, kenyeret és szénát. Születésnapjára hatalmas tortát kapott ajándékba, amely nagyrészt sárgarépából, almából és kenyérből készült.

- Kicsit kevésbé mozgékony, lustább, de továbbra is leginkább lubickolni szeret a medencéjében - mondta róla a lódzi állatkert oktatási osztályának vezetője.

Hipek egész életét kényszerű magányban töltötte, mert az állatkertben nincsenek meg a feltételei még egy víziló tartásának. Gondozói szerint azonban éppen ennek köszönheti hosszú életét, nem kellett utódokkal, társakkal bajlódnia.

A fővárosi állatkertben több vízilóval is megismerkedhetszhttp://www.zoobudapest.com/

A vízilovak természetes környezetükben 20-25 évig élnek. Állatkertekben átlagos életkoruk 40 év, de az ötvenet általában nem érik el.
Az 1938-ban alapított lódzi állatkertben ez idő tájt csaknem háromezer állatot tartanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről