Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A 195 fontért kapható, kézzel festett, korlátozott számban elkészített teáskanna az ősi indiai szerelmi kézikönyv három jelenetét mintázza. Harminc darabot készítettek a Szerelem nyara elnevezésű kannából, amelyet a Cardew Teapottery-gyűjtők napján vásárolhattak meg az érdeklődők Bovey Traceyben. Több száz gyűjtő érkezett egész Európából az eseményre, ahol számos kannakülönlegességet állítottak ki.

A Káma Szútra ötlete Paul Cardew tervező kreativitását dicséri. Cardew elhatározta, hogy megmutatja, egy teáskanna is lehet erotikus hangulatú. Peter Kirvan, Cardew menedzsere elmondta: "Azt hiszem, a gyűjtők pulzusa gyorsabban ver, amikor birtokukba kerül a Káma Szútra-sorozat. Ez a kanna a legszokatlanabb tervezésű teaedény, amit az utóbbi időben készítettünk. Azt hiszem, biztosan a csúcsra juttat bennünket."

A kézzel festett, egyedi teáskannák egy férfit és egy nőt ábrázolnak szeretkezés közben, ragyogó színekben, fényes mázzal. A díszítés platinát és tizennyolc karátos aranyból készült leveleket is tartalmaz. "Nem meglepő, hogy nagy sikert aratott" mondta Kirvan. "Nem pornográf, hanem erotikus a jelenet. Kézzel festett, gyönyörű tárgy egy ilyen kanna" - tette hozzá.

Káma Szútra, avagy szerelmi olvasmány indiai módra/noilapozo/lelekbuvar/20010725kama.html