Fekete párduc a kifutóról

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Jelenleg is a tíz legjobban fizetett modell egyike. Míg szakmabeli kolléganői minden szenvedést vállalnak, hogy megőrizzék irigylésre méltó karcsúságukat és bőrük szépségét, Naomi Campbell szerencsés adottságaiból kifolyólag könnyedén belevetheti magát a kényelmes élet örömeibe: iszik-eszik, amennyi jólesik, messziről elkerüli az edzőtermeket, dohányzik, és alakja mégis tökéletes.

Naomi Campbell 1970. május 22-én született Londonban. Jamaicai és kínai ősöktől örökölt egzotikus vonásaiból kifolyólag már gyermekkorában különleges szépségnek számított.

Egész fiatalon klasszikus táncolt tanult, és gyakorta elkísérte táncosnő édesanyját az európai turnékra. Imádta az utazásokat, az új arcokat, ezért nem sokáig habozott, amikor az iskolája közelében lévő londoni Covent Gardenben felfigyelt rá az Elite ügynökség képviselője, és szerződést ajánlott neki. Naomi ekkor még csak 15 éves volt, de tökéletes méreteivel (86-60-87) vonzó nőnek számított. Arcképe megjelent a brit Elle magazin címlapján, és ettől kezdve a kamaszlány karrierje állandó sikerekkel fejlődött. Párizsba költözött, ahol beletanult a topmodellek szakmájába. 1988-ban már a francia és a brit Vouge magazin címlapjáról mosolygott az olvasókra, és egy évvel később az amerikai Vouge is őt választotta címlaplánynak.

Minden magára adó divatmagazin legalább egy alkalommal szerepeltette a fekete szépséget címlapján. Népszerűségének növekedésével párhuzamosan emelkedett honoráriuma is. A sikert és pénzt jelentő modellkedés mellett Naomi igyekezett bizonyítani sokoldalúságát. Ismertsége, szépsége és gyér énekhangja pont elegendő volt ahhoz, hogy énekesnőként is hódítson. 1995-ben Tosi japán énekessel lemezre vették a La, la, la love song című számot, ami hetekig vezette a japán slágerlistákat. Naomi még több változatosságot akart. Meg volt győződve színészi tehetségéről is, ezért szerepet vállalt Spike Lee "Girl 6" című filmjében, melyben Madonnával együtt csalogatták be a mozirajongókat a filmszínházakba, ezenkívül tévésorozatokban vállalt alakításokat. Az irodalomban is otthonosan mozgott: két könyvet - Swan és Naomi - jelentetett meg pályafutása során. És még mindig nincs vége a sokoldalúságát igazoló felsorolásnak: a kilencvenes évek legnevesebb topmodellei összefogtak, és megnyitották saját étteremláncukat: Claudia Schiffer, Elle Macpherson, Christy Turlington és nem utolsósorban Naomi Campbell az alapítói a Fashion Café láncnak. A biztonság kedvéért Naomi a nyeresége egy részét ingatlanüzletbe forgatta, ha netán szűkös idők következnének...


Szépségén és változatos életmódján túl Naomi Campbell arról is híres, hogy mindig mindenhonnan elkésik. Állandóan versenyt fut az idővel, de mindig az utóbbi arat győzelmet felette. Szeszélyes, hisztis díva, akinek senki nem mer nemet mondani. A cipők és a férfiak a gyengéi. Csaknem 1000 pár lábbelivel rendelkezik, de különösen nagy bánata, hogy negyvenes lábán nem mutatnak igazán jól a kecses darabok. Szeretői esetében is ügyel a "márkára": karjai között megfordult már Mike Tyson bokszoló, Robert De Niro, Sylvester Stallone, Adam Clayton - akivel egészen az eljegyzésig jutottak -, és még sorolhatnánk. Minden kapcsolatában az igazit keresi, de úgy tűnik, a herceg egyelőre késik, akárcsak ő szokott.


Agresszív természete is közismert. Már több kellemetlen szituációba keveredett, ahol bármit megtett, csak hogy érvényt szerezzen igazának. A legutóbbi ilyen jellegű heves kitörése Londonban történt, ahol Naomi szeretett volna néhány új ruhát vásárolni magának.

A kiszemelt butikhoz érve szembesült a ténnyel, hogy az üzlet már bezárt. Úgy gondolta, hogy ez az információ rá nem vonatkozik, így a biztonsági őröket felszólította, hogy engedjék be, mert ő vásárolni akar. Az őrök megtagadták kérését. A modell először megdöbbent, majd felháborodva közölte a biztonságiakkal, hogy ő kicsoda, és hogy azonnal teljesítsék akaratát. Rocky Mazili, a butik tulajdonosa elmondta, hogy az őrök udvarias hangnemben próbálták megértetni a hölggyel, hogy a szabály mindenkire vonatkozik, de őt ez láthatóan hidegen hagyta, és ezután alakult ki a heves vita.

Nem ez az első eset, hogy Naomi nem tudott uralkodni természetén. Egyszer egy mobiltelefon-árusítóval kapott össze, és végső elkeseredésében leköpte az alkalmazottat.

Korábban
Naomi Campbell Clintonra hajt
Naomi Campbell tollkoronában
Névjegy Laetitia Casta modellről - Laetitia, a korzikai sellőlány

Ajánlat
Naomi Campbell hivatalos honlapja
Topmodell.lap.hu - Szupermodellek, divatmagazinok, modellmagazinok, divatstúdiók, modellügynökségek linkgyűjteménye
Hírek a divatvilágból

Érdeklődik a divatszakma iránt? Te is lehetsz topmodell