Egy harsány Varsány: trance-lovaglás a jetski-tó mellett

Vágólapra másolva!
Az idén ötéves Bugyi Crew immár nem Bugyin tartja bulijait, hanem a dunavarsányi Wizards nevezetű jetski-tó mellett. Mindkét helyszínen lehet csobbanni a vízbe, és Varsányban (mely idén egy Analog Pussy liveactet is hallott már) ez szinte kötelező is, hiszen a táncplaccon egy levegővétellel jelentős mennyiségű port és homokot lélegzünk be. Legutóbb ezt az izraeli, viszonylag új Atomic Pulse és a régi sztár Xerox segítette.
Vágólapra másolva!

Nagy elszántsággal vágtunk neki a szombat estének - igaz, először a Mokka Cukába indultunk és érkeztünk. A társaság azonban, mellyel bulizni készültünk, rövidesen visszavonulót fújt, így már az első italunkat is egyedül kellett elfogyasztani, miközben azon törtük a fejünket, hogyan is lehetne hirtelen Varsányba teleportálódni, a tánctér közepébe, ahol feltehetőleg már korántsem lennénk egyedül.

Egy óra elteltével, az otthon nyugalmán morfondírozva, a hétvégi partyzásról való lecsúszásba belenyugodva, csörrent meg a telefon. A kecsegtető ajánlat az volt, hogy levisznek minket a helyszínre, csak a belvárosig kell eljutni.

A belvárosban aztán taxiba huppantunk és irány Dunavarsány. Sofőrünknek maga dj Cai (DH Project), az infoszám tulajdonosa magyarázta az utat. Érkezésünket ezúttal nem kísérte (köszöntötte?) tűzijáték, pedig eddig majdnem valahányszor Varsányba mentünk, fél órán belül égi parádé fogadott.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Az első hatásokat így a táncterület felfedezése tette ránk. A teret természetesen a Trixx, a Varsány-bulik "rezidens" dekorcsapata szőtte be uv-aktív pókhálóival. Tovább fokozta a látványt a nagyobb goapartyk már-már elengedhetetlen kelléke, a lézerezés, mely eleinte nem tűnt túlságosan összetettnek (abszolút hivatkozási alap lézerügyben a 2002-es Samothraki Dance Festival nyitóestéjének térvágó-arcbőrlenyúzó fénysugáráradata), de aztán a spirálos formák szépen zavarba hozták már kialakult véleményünket a zöld sugarakról.

Éjjel kettes érkezésünkkor éppen Jirzij (Psybaba Recordstore) adta alánk a lovat, legalábbis amikor pulthoz jutott, ugyanis olyan nagy volt a jövés-menés a dombocskára pakolt dj-pult mögött, hogy nem igazán lehetett követni, az adott számot éppen ki rakta föl.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Az elkövetkező órák kellemes ütemlovaglással teltek, meg-megszakítva a már a goákra is jellemző tinik néhány képviselőjének megismerésével. (Korábban inkább a drum'n'bass-partykra volt jellemző a korátlag csökkenése, fújtak-fújnak is rendesen miatta az "igazi" breakerek; és nincs ez másképp az öreg goással sem.)

A eredeti lineup szerint a Jirzij nevével jelzett időszak (éjjel kettőtől hajnali négyig) után az Atomic Pulse következett. A psybabás öreg harcos finom, néhol igazán trance-es, de kemény zenéi után az izraeli fullonpince bugyraiból előtörő Atomlüktetés keményebb zúzdára váltott, amit Xerox némi csúszással bekövetkező érkezése szinte tovább fokozott. Segítette őket, hogy a szervezők kielégítő hangrendszert hoztak a helyszínre.

Forrás: [origo]

A tánctér mindettől nem lett népszerűtlenebb, sokan (beleértve "stábunkat") utolsó energiamorzsáikat élték föl, egyre emelkedett hangulatban. Számunkra a végjátékot néhány (három), a visszafejlődésben a "nyálas" és a "grizzli" között álló (ez a típus, illetve ennek két szélsősége is igencsak jellemző a Bugyi-bulikra és a Varsányokra) arc jelentette, akik érdeklődő kérdéseinkre azzal próbáltak csattanós választ adni, hogy leöntenek minket. Fáradtságunk ellenére egy gyors mozdulattal kitértünk a közeledő sör elől és néhány tétova tánclépés után nekivágtunk a Pestre vezető útnak.

Zubor Tamás

Bugyi Crew, Dunavarsány, Wizards-tó, 2004. július 10.

Oleg (Mélymosoly), Wegha (Deepsmile), Tsubi (Chemicalien), Jirzij (Psybaba), Atomic Pulse (Spectrum Music), Xerox (Hommega), Sundi & Cai (DH Project), Et (Home Labor)
chill: Dolphin (Partyfuture), Neumatic live, Jansky, Hruscsov, Era (Protoplazma)