DMX-et állatkínzással vádolják

Vágólapra másolva!
Egy házkutatás után Arizonában lefoglalták DMX harcikutyáit, és jó sok lőfegyvert is. A feltételezés szerint a rapper az állatokat viadalra is használta. 
Vágólapra másolva!

Egy házkutatás során tizenkét pitbullt foglalt le a rendőrség DMX házában, mellékszálként azért magukkal vittek számos, ahogy a hír fogalmaz bizonytalan eredetű lőfegyvert is, amit szintén ott találtak. A gyanú szerint a pitbullokat a rapper harcoltatta, ráadásul nem megfelelő körülmények között tartotta - olvasható az egyik külföldi zenei tv-csatorna oldalán.

A gyanú szerint a nem éppen tiszta életű rapper, igencsak szeretettel szervezett viadalokat. Ezt a feltételezést az is erősíti, hogy a helyszínen találtak három kutyatetemet is.

Öt éve már indult eljárás DMX ellen a pitbullok nem megfelelő tartása miatt. Akkor a zenész elismerte bűnösségét, és az ügy peren kívül megegyezéssel zárult. Feltehetőleg némi pénz tulajdonos-cseréje közrejátszott az ügy elsimulásában.

DMX ügyvédje azt nyilatkozta, hogy a rapper csak ritkán tartózkodik az arizónai házban, és a kutyák ellátását egy gondozóra bízta. Szerinte ez az ember követett el mulasztás. Az ügyvéd szerint védence imádja az állatokat, különösen a pitbullokat, hiszen azok visszatérő motívumként is szerepelnek a zenéjében is, sőt a rapper egyik beceneve az, hogy Pitbull.

DMX- Party up

party.[origo].hu