A Prodigy-kedvenc Pendulum újra Budapesten

Vágólapra másolva!
Sokkal súlyosabb, rockosabb drum'n'bassek szólnak, amikor dj-szettel készülnek a pendulumos srácok. Október 13-án ráadásul az ausztrálok megszállják a volt Bed Clubot a Bladerunnaz partyján.
Vágólapra másolva!

A drum'n'bass jelenlegi legnagyobb sikersztorija, a Pendulum a szigetföldrészről, Ausztráliából érkezik. A három fiatal tavaly összedobta az év legnagyobbat ütő zenéjét, a Vault-ot, s ezzel örökös helyet bérelt a dj-táskákban.

Az Elhornet, Ansenic és Speed alkotta trió pár éve Londonba tette át székhelyét, és exkluzív szerződést kötött a Fresh és Adam F vezette Breakbeat Kaos kiadóval, ahol a mindenki által jól ismert partyhimnusz, a trance-be hajló Another Planet is megjelent.

A hármas tagjai remixeikben is bátran nyúlnak a kőkemény ütemekhez, olyan klasszikusok is kezeik alá kerültek, mint Ed Rush és Optical örökbecsű Bacteria-ja vagy Fresh epikus Submarines-ja.

Saját szerzeményeiket a kiváló hangmérnöki munka mellett a kemény, de mégis fülbemászó, sokszor trance-elemeket felvonultató hangzás jellemzi. Persze nem állnak meg félúton, játszanak drum'n'bass-tempónál lassabb breakbeatekkel is, erre jó példa a Freestylersszel közös Fasten Your Seatbelt.

Első nagylemezük 2005 nyarán jelent meg, Hold Your Colour címmel, melyről a Slam című szám klipjét mindenki megismerhette a zenecsatornákon. Ugyanígy taroltak a Prodigynek készített Voodoo People-remix-el is.

A Pendulum olyannyira sikeres, hogy miután bejelentették, hogy elhagynák a Breakbeat Kaost, a hírek szerint az öt legnagyobb kiadó kereste kegyeiket, akiknek versengéséből a Warner került ki győztesen. A jövő évre tervezett Pendulum-nagylemez már ott jelenik meg. A készülő albumon kívül segédkeznek egy kicsit a Prodigynek is Liam Howlett felkérésre.

Pendulum: Slam

A csapat jelenleg Angliában turnézik mint zenekar, de dj-szettekkel azért elugranak erre-arra, mint most októberben a Hajógyári-szigetre. A banda a hírek szerint jövőre bejárja egész Európát Budapestet is érintve.

party.[origo].hu