Kompakt ibizai hangulat - jön a Pacha Summer 2007

Vágólapra másolva!
Megejelent a Pacha Summer 2007 című mixalbum, amelyre a leghíresebb ibiziai klub rezidens dj-i válogatták össze a legújabb sikerszámokat. A duplalemez első darabja bulizós, a második nyugisabb tempójú lesz.
Vágólapra másolva!

Az album a müncheni Pacha rezidens dj-jének, Rene Vaitlnek köszönhető, aki az idei nyár legnagyobb durranásait gyűjtötte össze két cédére. Az első korong egy ütős partymix a legutóbbi slágerekkel, többek között Michael Gray, a Masters At Work, Fedde Le Grand, Meck, Alexandra Prince és mások felvételeivel.

A második lemez már inkább afterparty-hangulatú lesz, olyan nevekkel, mint The Shapeshifters, dj Pippi, Booka Shade, Léger & Lake és Pryda - olvasható a lemezmegjelenésről tudósító sajtóközleményben.

Az első Pacha 1973-ban nyitotta meg kapuját a híres buliszigeten, Ibizán. A 30 éve működő szórakozóhely cseresznyés logója mára védjegyévé vált a nyári partyzásnak. Akik jártak már odabent, általában azt mondják, a Pacha több, mint egy éjszakai szórakozóhely.

A hetvenes évek közepétől vonzotta a művészet, a film, a sport, a politika és a társasági élet közismert személyiségeit. A klubok egyedülálló kosztümös partikkal, látványos divatbemutatókkal, kiállításokkal várta a felső tízezer tagjait éppúgy, mint az "átlagembereket". Ilyenkor "VIP-szektorokba" különítették el a prominens vendégeket, akiknek kívánságait megkülönböztetett figyelemmel kísérték.

A klubra mégis jellemző volt, hogy a hírességek és az utca emberei egy közönséget alkottak. A legendák szerint a korai időkben a Pacha Ibiza vendége volt a Beatles, a Led Zeppelin, a Rolling Stones, Brigitte Nielsen, Pedro Almodóvart, Niki Lauda és a spanyol királyi család egyik-másik tagja.

A márkanév tulajdonosa, Ricardo Urgell világméretű hálózattá szervezte a Pachát, így manapság több kontinensen találhatunk Pacha klubot. Néhány évig Budapesten is volt, a pesti Vigadó épületében, de ma már nem működik.

party.[origo].hu