Még poénból sem jelölték Majkát

Vágólapra másolva!
A Hiphop.hu új zenei díjat hozott létre, melynek sajátossága, hogy a jelöltek listáját is a fórumozók állították össze. A szavazás még két hétig tart. A szervezők remélik, hogy ezzel a módszerrel tényleg a legnépszerűbbek kerülnek ki győztesen, és vehetik át a Zenedíj 07-et.
Vágólapra másolva!

A Hiphop.hu csapata arra vállalkozott, hogy olyan zenei díjat hoz létre, amit a közönség is magáénak érez, elkerülve a "szobrocskaosztogatók" bundagyanúját.

"Nagyjából egybeesik a véleményünk a fórumozókkal, mi is majdnem ugyanazokat az előadókat vettük volna bele a kategóriákba, akiket ők beszavaztak. Azért néhányan kimaradtak a mi kedvenceink közül, de nem baj, ez valóban közönségdíj" - mondta érdeklődésünkre Soka Ákos, a portál szerkesztője.

"A honlapon található jelöltlista körülbelül kétszáz e-mail anyagából állt össze. Már így az első szavazási hét után is látszik, hogy kik a favoritok. Gondolom, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy az év külföldi koncertjénél a Method Man egyelőre viszi a pálmát" - tette hozzá a szervező.

"Az is látszik, hogy az Év Felfedezettje kategóriában sok olyan van, aki a mi hiphop-jamjeinken fellépett. Ez nekünk sokat számít. Amint az is, hogy a közönség megértette a szándékunkat: még poénból sem javasolta senki, hogy az év előadója Kicsi Tyson vagy Majka legyen"- tette hozzá Soka.

Method Man az egyik esélyes

Még két hétig, azaz december 16-án éjfélig lehet szavazni a jelöltekre. Minden kategória öt legnépszerűbbje jut el majd az ötvenegy fős zsűrihez, amelynek tagjai megjelölik az általuk legjobbnak tartottat. A végső eredmény a december 29-i gálára áll össze.

A nyertesek az It's Rite! HipHop Jamen, a Petőfi Csarnokban vehetik majd át az egyelőre még mindig titokban tartott kinézetű trófeát.

party.[origo].hu