Kecskeáldozás és hangártrance

Vágólapra másolva!
Blisargon Demogorgon a sötét oldal kedvelőinek, Progress Trance Time válogatás a trance szerelmeseinek és egy különösen érdekes darab, Hypnotic Masqurade címen. Psy cirkusz, kecskeáldozás és hangártrance. Az Ld50.hu heti lemezajánlója.
Vágólapra másolva!

A Blisargon Demogorgon mögött megbúvó huszonötéves Valentino Trencev egy igazi elvetemült figura, aki tizenhetévesen kezdte a pályafutását egy zeneszerkesztő program segítségével, hogy aztán mára a dark-psytrance szcéna kulcsfontosságú alakja legyen.

Legfrissebb Book Magic című albuma pedig a stílushoz mérten agresszív, de kategóriákkal dallamosabb és emészthetőbb, mint a killer vonal durvább képviselői.

Kifejezetten mozgalmas történetek, kegyetlenül széttekert hangok, halálsikolyok, kriptahangulat, masszív basszusok és meglepő fordulatok tarkítják az albumot.

A Progress Trance Time Vol. 1 kőkemény trance-gyönyörűség. A lemez két legkiemelkedőbb trackje a Swashbuckler: The Pain Of Memories, ami az első pillanatoknál hozza a hatalmas csarnok-fény-füst-lézer érzését, talajról indítva és az egekig emelve a hangulatot.

A másik pedig a Blue Light: Silence, ami már egyértelműen partyra termett, energikus trance, ahol a kiállásnál még zongorát is bevetnek a mennyország eléréséhez.

Hypnotic Masqurade (Dreamtime Circus) válogatás egy hihetetlen gyöngyszem, erősen limitált példányszámban. Tökéletes példája annak, hogy vannak még elkötelezett emberek, akik mindent megtesznek a jó ügy érdekében.

Egy San Francisco-i nonprofit alapon működő cirkusz tagjai (akik egyben a Mistress of Evil Records alapítói is) elhatározták, hogy el akarnak jutni Indiába, ahol ingyen és bérmentve szeretnének mosolyt csalni a rászoruló gyerekeknek arcára.

Blisargon Demogorgon Ritual Of Dreams

A kiutazás nem olcsó mulatság, ezért megpróbáltak minél több irányból kisebb-nagyobb pénzeket gyűjtögetni, hogy sikerüljön finanszírozni a nagy tervet. Ennek eredménye ez a kilenc számos válogatás is, ami az ex-Mistress of Evil records gondolzásában látott holdvilágot.

Külön pozitívum, hogy támogatandó a kezdeményezést, az albumon szereplő összes előadó ingyen adta a zenéket.

A terv pedig sikerült, a Dreamtime Circus India Tour már pörög, a varázscirkusz fáradhatatlanul színesíti az indiai gyerekek hétköznapjait. Ez az igazi happy end.

Dreamtime Circus

Psyh3rb ismerős lehet pár Future Dream buli kisterméből. Legelső fellépése a K2-es Xenomorph buli Ld50-termében volt, ahol Neurokaosz kollegájával vállvetve pakolta a ritmusokat a partyzó népnek.

Killergoa és dark psy stílusok, valamint sötétségek, széttekert effektek, kopogós agresszív alapok, hipergyors basszusok és fájdalmas sikolyok jellemzik ezt a zenét (Rootshaper - promo EP- 2008), amit Csuccser kollegájával együtt alkotnak, Ableton live és különböző vasak segítségével.

Ld50.hu