Szabadfogásúként szép az ötödik hely

Vágólapra másolva!
Két győzelemmel kezdte a napot, és ezzel éremközelbe került Hatos Gábor, aki végül az elődöntőben és a bronzmeccsen is kikapott, így ötödikként zárt a szabadfogású birkózók 74 kg-os mezőnyében. Hatos sajnálja, hogy a második menet koronghúzása üzbég ellenfelének kedvezett, de büszke arra, hogy szabadfogásúként pontszerző lett.
Vágólapra másolva!

"Nagyon jól sikerült a kezdés a két győzelemmel, aztán el kell ismernem, az iráni Gudarzi elleni elődöntő elég egyoldalú volt. Próbáltam fejben összeszedni magam a bronzmeccsre, és nagyon bánom, hogy a második menetben a koronghúzás az üzbégnek kedvezett, mert szinte száz százalék volt, hogy akciót fog végrehajtani. Úgy érzem, ha lett volna harmadik felvonás, akkor legyőzhettem volna, mert eléggé el volt fáradva" - értékelt Hatos Gábor, aki a magyar birkózóküldöttség harmadik londoni pontszerzője lett.

A Hatost legyőző üzbég Tigijev Pekingben ezüstérmes volt, aztán éveket kihagyott, de Hatos balszerencséjére újrakezdte a birkózást. "Stabil, rutinos versenyző, de nem voltam semmivel sem rosszabb nála. Sajnos kevés megfelelő edzőpartnerem van otthon, most ez ennyire volt elég. Nagyon szomorú vagyok, szerettem volna az érmet megszerezni, de csak az egyik szemem sír, a másik nevet, mert az is nagy dolog volt, hogy az olimpiára kijutottam. Arra pedig külön büszke vagyok, hogy szabadfogásúként lettem pontszerző" - mondta Hatos, aki Pekingbe egy fülgyulladás miatt nem jutott ki, de abban bízik, Rióban talán összejön az érem.