Märcz Tamás: Szomorúak vagyunk, de a bronzmeccsre fel kell állni

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, vízilabda, Magyarország - Dél-Afrika, 2021.07.29.
Tokió, 2021. július 29. Märcz Tamás szövetségi kapitány a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának harmadik fordulójában játszott Magyarország - Dél-afrikai Köztársaság mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 29-én. Magyarország - Dél-afrikai Köztársaság 23-1. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-6-os vereséget szenvedett a görög csapattól a tokiói olimpia elődöntőjében, így vasárnap a bronzéremért játszhat. A találkozó után Märcz Tamás szövetségi kapitány, és a csapat olimpiai újonca, Pásztor Mátyás értékelte a látottakat.
Vágólapra másolva!

Märcz Tamás együttese a mérkőzés nagy részében kiválóan védekezett, ugyanakkor támadásban nem volt hatékony, és néhány hiba elegendő volt a görögöknek ahhoz, hogy szinte végig vezetve diadalmaskodjanak.

„A görögök nagyon jók voltak. Megmutatták, hogy tudnak még annál is jobban játszani, mint a csoportmeccsen.

Akkor is kikaptunk, de akkor benne volt a siker, ma egyáltalán nem. Nehéz falat építettek fel, a fórokban pedig nem jó döntéseket hoztunk. Egyszer-egyszer túl korán lőttünk, a felállt védelem ellen pedig lassan járattuk a labdát.

minden elismerésem nekik" – mondta az M4 Sport kamerája előtt a Märcz Tamás, aki hozzátette, bár nekünk is sikerült kikapcsolni a sztárjaikat, egyedül Vlahopulosz lőtt egy gólt, de előre léptek olyan játékosok, akik általában nem főszereplők, mint például Sztilianosz Argiropulosz.

Märcz Tamás szomorúan értékelt a görögök elleni vereség után Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Mivel hamar két hibája volt, próbáltuk kiszedni a meccsből, de ez sem sikerült.

Szomorúak vagyunk. Fel kell állni, mert holnapután éremért játszunk. Maradt még bennünk.

Mindenképpen gyorsulnunk kell gondolkodásban is. Nézhetjük a jó oldalát, látjuk, hogy miben kell fejlődnünk, ha legközelebb a dobogó tetejére szeretnénk állni. Össze kell kapni magunkat a bronzmérkőzésre" – zárta a szavait a magyar kapitány.

Pásztor Mátyás szerint lassúak voltunk a támadásokban.

„Tudtuk, hogy nagyon jól fejezik be az emberelőnyöket, amikor kiegyenlítettünk, éreztem a csapaton, hogy most meglehet, de

kicsit bealudtunk. Talán nem bizonytalanodtunk el, jól védekeztek, de lehettünk volna jóval pontosabbak.

A magyar válogatott vasárnap közép-európai idő szerint 6.40-kor a Szerbia-Spanyolország elődöntő vesztesével játszik majd a bronzéremért.