Vágólapra másolva!
Szomorú belegondolni, hogy a mezőny két - legalábbis az előző bajnokság végeredménye alapján - legerősebb klubcsapatának mérkőzését játszották Dunaújvárosban. Nehéz lenne megállapítani, hogy melyik félidő hozott színvonaltalabb és elkeserítőbb játékot, Hrutka szokásos fejesgólja mindenesetre a másodikban esett, s a semmiből születő találat után a bajnokcsapat labdarúgóinak már csak a hazai támadások rombolása lebegett a szeme előtt. A Dunaferr mezőnyfölényben futballozott, több helyzete volt, de mindez csak terméketlen küszködést és udvarias ferencvárosi nyilatkozatokat eredményezett.     

NB I, 6. forduló:
Dunaferr - Ferencváros 0-1 (0-0)
Dunaújváros, 6000 néző, V: Hanacsek
Dunaferr: Petry - Molnár Z. (Lengyel, 71.), Salamon, Bagoly, Kiss Gy., - Medic (Nikolov, 46.), Zováth, Jäkl (Baranyi, 88), Penksa - Sowunmi, Tököli
FTC: Szűcs L. - Balog Z., Dragóner, Hrutka - Kriston (Cheregi, 62.) , Lipcsei, Szabó T. (Zombori, 75.), Szkukalek - Pinte, Gera - Jancula (Gyepes, 46.)
gól: Hrutka (57.)

57. perc: Szabó Tibor szabadrúgása után középen, a kaputól nyolc méterre öten is emelkedtek, az emberkupac tetején Hrutka csúsztatta a jobb sarok felé a labdát, amely a kapufáról pördült a gólvonal mögé (0-1.)