Vágólapra másolva!
Bardóczky Kornél háromjátszmás mérkőzésen legyőzte Kisgyörgy Gergelyt a magyar szabadtéri teniszbajnokság egyéni döntőjében, így második aranyérmét szerezte meg. A BSE-Transelektro játékosa szombaton Nagy Zoltán oldalán párosban is első lett. A nőknél Németh Virág végzett az első helyen.

férfi egyes, döntő:
Bardóczky (BSE-Transelektro, 2.) - Kisgyörgy (IDOM Team, 1.) 6:4, 4:6, 6:3

A kiegyenlített, s Bardóczky sikerével végződő első játszma után a másodikban végig Kisgyörgy irányított: 3:3 után másodszor is elvette riválisa adogatását, s előnyét meg is őrizte.

A harmadik szett elején szemerkélni kezdett az eső, s ez Bardóczkynak kedvezett: 2:1-nél breakelt, és vezetését türelmesen meg is tartotta.

Bardóczky Kornél után Németh Virág is kétszeres aranyérmesként fejezte be a magyar szabadtéri teniszbajnokságot. A zalaegerszegi játékos szombaton nővére, Tünde oldalán nyert párosban, míg vasárnap - a fináléban mindössze két játékot veszítve - egyesben győzött.

Női egyes döntő:
Németh V. (Forest-VTE) - Berecz-Sz. B. (BSE-Transelektro, 2.) 6:1, 6:1

A végig rendkívül agresszívan teniszező Németh a nyitó játszma első felében sorozatban 13 labdamenetet nyert. Berecz-Szatmári Boglárka 5:0 után - két szettlabdát hárítva - szépített, de sokkal többre nem futotta erejéből.

A zalaegerszegi teniszező a második játszmában 4:0-ra húzott el, ellenfele ekkor - a mérkőzés során másodszor - hozta adogatását, de néhány perccel később már be is fejeződött a döntő.

Korábban:

Búcsúztak a magyarok a budapesti tenisztornán