Vágólapra másolva!
A Bild, a legnagyobb német bulvárlap kiderítette: a Bayern München már átutalt húszmillió márkát Sebastian Deislernek, a Hertha BSC és a német labdarúgó-válogatott 21 éves, szupertehetséges középpályásának, jóllehet a magyarok ellen is kiválóan szerepelt sztár csak 2002. július 1-től lesz a BL-győztes játékosa. Ráadásul a mintegy 2,6 milliárd forintnyi summa nem hozott szerencsét Deislernek: a szombati, Hamburgban játszott, és 4-0-ra elveszített bajnoki 67. percében súlyos térdsérülést szenvedett.

"Összecsaptam Ingo Hertsch-csel, az égvilágon semmilyen szabálytalanság nem történt, én viszont éreztem, hogy kiugrott a helyéről a térdkalácsom. Tudtam, hogy baj van..." - emlékezik vissza Deisler az esetre.

A tomográfos vizsgálat vasárnap megállapította, hogy megnyúltak a térdszalagok, Deislernek legalább négy-, legfeljebb hathetes pihenőre lesz szüksége. A diagnózis sokkoló mind a mély gödörbe került Herthának, mind Rudi Völlernek, a válogatott szakvezetőjének. A Nationalelf ugyanis november 10-én és 14-én világbajnoki osztályozót játszik Ukrajnával. A nemzeti tizenegyben Deisler kulcsembernek - karmesternek - számít.

"Nagyon rossz hír" - mondta Völler. "Fatális dolog, hogy éppen egy ilyen sorsdöntő párharc előtt esik ki az egyik legjobb játékosom. Talán mégis van még egy kis remény, történtek már csodák."

A Bayern-ügyről Deisler csak ennyit mond: "A téli szünetben hozom nyilvánosságra a döntésemet." Igen, de milyen döntésről beszél? Hiszen a húszmilliót már átutalták a bankszámlájára, nincs visszaút, kénytelen a Bayernben folytatni!

Uli Hoeness a számla napvilágra kerüléséről csak annyit mondott: "Egy banktisztviselő indiszkréciója." Tehát nem is tagadja, hogy létezik az átutalás.

Eközben a német sajtóban folyik a vita arról, hogy legális-e a Bayern által átutalt húszmillió. Hiszen Deisler még javában a Herthában játszik.

Dr. Thomas Summerer, a Bundesliga jogásza szerint nincs probléma: "Az ilyesfajta pénzek nem illegálisak. A gond az, hogy Deisler szerződésében van egy olyan záradék, hogy más klubtól nem fogadhat el pénzt, amíg a Hertha játékosa."

És egy sokatmondó félmondat Jürgen Röbertől, a Hertha edzőjétől: "Az élet Basti nélkül is megy tovább."

Korábban:

Miriuta, Deisler és Paulo Sergio is sérült

Ch. Gáll András