Vágólapra másolva!
Mindkét mérkőzés igen kiegyenlített csatát hozott. Bár igaz a győriek nem biztos, hogy elégedettek lehetnek a döntettlennel a férfi kézilabda NB1 legutóbbi játéknapján.

A Komlói Bányász - Százhalombatta NB I-es férfi kézilabda-mérkőzésen némi meglepetéssel szolgálhatott a hazai szurkolóknak, hogy kedvenceik között ott melegített a tavaly már Veszprémből kölcsönkapott Kékesi, aki ezúttal is hasonló módon került a komlóiakhoz, szinte az utolsó pillanatban sikerült elintézni a játékengedélyét.

Az elején úgy tűnt, jogosak voltak Fenyvesi Károly mérkőzés előtti aggodalmai, meglehetősen kapkodva kezdett csapata. Tíz perc elteltével aztán feljavult a kapusteljesítmény és a védekezés, a lerohanásokból Kalocsay rendre eredményes volt, és a szélső emellett még a heteseket is biztos kézzel értékesítette.

A második félidőben aztán a remekül irányító Papp újabb gólfelelőst talált társnak, a visszatért Kékesi lendült parádés formába.
Összességében magabiztosan nyert az egyre inkább magára találó Bányász.

Fenyvesi Károly: "Az első tíz percünk olyan volt, mint az egész hetünk,utána kisimultak a ráncok."
Győrfi János: "Nyugodt játékhoz nyugodt lélek kell."

Férfikézilabda-NB1:
Komlói Bányász - Százhalombatta 27-23 (14-13)
Komló, 500 néző. V.: Horváth, Marton.
Komlói Bányász: MÉSZÁROS, KALOCSAY 9/3, Harta 1, PAPP L. 4, Frey T. 2, Szilovics 3. Csere: Szabó T. (kapus), Dömös, KÉKESI 7, Minya. Edző: Fenyvesi Károly.
Százhalombatta: NOVÁK, Kuzma 3, Kiss 2, Molnár 7/3, Golovin 2, Kaplonyi 5/2, Lopez 1. Csere.: Teremy (kapus), Hanuszka 1, Fejes 2, Apró, Győrffy. Edző: Győrfi János.
Kiállítások: 8, ill. 6 p.
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/4.
Az eredmény alakulása: 10. p.: 1-6, 17. p.: 5-6, 41. p.: 18-15, 49. p.: 22-18.

Szorosabb és feszültebb mérkőzést játszott egymással az Orosháza és a Győr. A mérkőzés első részében felváltva estek a gólok, gyors, lendületes volt a vendégcsapat, és Frey átlövésgóljaival rendre előnyt szerzett, amire a hazaiak csak válaszolni tudtak. A folytatásban is fej-fej mellett haladt a két csapat, Gerháth kapus remekül védett, igaz, ehhez a hazaiak is hozzájárultak, mert többször beledobták a labdát, illetve ejtéseiket könnyedén hárította a volt válogatott portás. A félidő végén a sokat mozgó, fiatal győri csapat egygólos előnyre tett szert.

Fordulás után ismét felváltva estek a gólok, majd a győriek szereztek két-háromgólos előnyt. Nagy küzdelem folyt a pályán, a vendégek hálóőre hétméterest és ziccerek sokaságát védte. Aztán óriási hajrába kezdtek a házigazdák, előbb egyenlített, majd a vezetést is átvették, ám az utolsó percben ellőtték a labdát a hazaiak, s a vendégek öt másodperccel a lefújás előtt időt kértek, levitték kapusukat, és Szabó révén az utolsó pillanatban egyenlítettek.

A küzdelmes mérkőzésen nagy csatában született meg az igazságosnak mondható pontosztozkodás, bár a találkozó nagyobb részében a Győr vezetett, a végén a hazaiak kezében volt a döntés joga, de nem tudtak élni ezzel. A vendégeknél Gerháth kapus és az átlövő Frey kimagasló teljesítményt nyújtott. Ennek köszönhető a pontszerzés.

Buday Ferenc: - Nagyon hullámzó teljesítményt nyújtottunk, a második félidő közepén úgy tűnt, hogy elúszik a hajó, aztán fordítottunk, de a végén rutintalanságunk miatt vesztettünk egy pontot.

Tóth László: - Az idén háromszor kaptunk ki az utolsó másodpercben egy góllal, féltem, hogy most is ez lesz, örülök a pontszerzésnek, és öt forduló múlva ez a Győr már megnyeri az ilyen végjátékokat.

Every Day Orosháza-Győri ETO KC 26-26 (12-13)
Orosháza, 900 néző. V.: Belső, Rózsa.
Orosháza: HODIK - Gúnya 5, NÉMETH 6 (2), Dayka 2, ROSTA I. 8 (4), Pásztor,
Bajusz 1. Csere: Szikora (kapus), Ambrus 3, Czina, Harsányi, Oláh 1. Edző:
Buday Ferenc.
Győr: GERHÁTH - Iváncsik T. 2, BOGNÁR R. 1, Herbert 2, Kányai, FREY 10 (2),
Erdei 1. Csere: Tatai, Varga (kapusok), Bognár I. 1, SZABÓ 7, Bakos 2,
Konkoly. Edző: Tóth László.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc. Hétméteresek: 8/6, ill. 2/2.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-1, 9. p.: 2-3, 13. p.: 6-5, 20. p.: 8-8, 38. p.: 16-16, 43. p.: 17-19, 48. p.: 22-21, 53. p.: 22-25, 57. p.: 26-25.

Varga Csaba, Jávor Péter

Korábban:

Nyert a Lőrinc és a Batta