Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-bajnokság hétvégén "fölösleges" körrel folytatódik: az alapszakaszt követően a kiírás még egy oda-visszavágóból álló menetre kötelezi a legjobb nyolc mezőnyét - a szakemberek véleménye lesújtó.

Az első helyről az elmúlt sorozat ezüstérmese, az Atomerőmű, a másodikról némi meglepetésre a Körmend várja a folytatást, a címvédő Kaposvár csak negyedik. Szakvezetőiknek következő a véleménye a "fölösleges" körről:

Fodor Péter (Atomerőmű SE): "Lesújtó a véleményem a bajnokság középső szakaszáról. Sértőnek is tartom, hogy a szakmát erről a lépésről meg sem kérdezték. Magyarországon nincsen annyi jó játékos, hogy a megnövekedett számú mérkőzések magas színvonala tartható legyen. Még minket érint ez a legkevésbé, mert nyolc-kilenc közel egyforma tudású játékosunk van, de akad olyan együttes, ahol nincs hatnál több kiemelkedő tudású kosaras. Anyagilag sem mellékes, hogy tíz helyett tizenegy hónapig kell fizetni a játékosoknak. Az a játékos, amelyik a bajnokságban és a válogatottban is húzza az igát, teljesen kifacsart lesz. Azzal az indoklással lett hosszabb a bajnokság, hogy ha több a meccs, akkor a tévé is többet közvetít. Írd és mondd: a televízió három találkozót közvetített..."

Patonay Imre (Körmend): "Teljesen feleslegesnek tartom a bajnokság következő körét. Az alapszakasz és a rájátszás közé beiktattak még egy szakaszt, a legjobb nyolc oda-visszavágót vív, ez plusz 14 meccs. Magyar viszonyok között ez hiábavaló -csak kizsigereli a csapatokat, tudniillik kevés a játékos."

Földi Sándor (Kaposvár): "Hivatalosan is mondhatom, mivel a szakmai bizottság tagja vagyok, hogy a bajnoki kiírásról illett volna a szakmát is megkérdezni. A magyar együttesek nincsenek felkészülve az ekkora terheléssel járó sorozatra. Ilyen típusú kiírás a nagyobb kosárlabda kultúrával rendelkező országokban nincsen - ahol kevés csapat szerepel, mint például Ausztriában, ott hasonló a lebonyolítás.

Thury Gábor

Ajánlat:

Az alapszakasz végeredménye

Korábban:

Fórum:

Magyar kosárlabda