Vágólapra másolva!
Duplázott a Veszprém férfi kézilabdacsapata, miután a bajnoki cím megvédése után vasárnap a Magyar Kupa szolnoki döntőjében legyőzte a Szegedet.

Férfikézilabda-Magyar Kupa, döntő:
Pick Szeged - Fotex KCV 22-25 (8-14)
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, 1500 néző
vezette: Klucsó, Lekrinszki.
Szeged: Ivanov-Berta, Matics 1 (1), BÉCSI 8 (1), Doros, Bajusz 5 (1), EKLEMOVIC 5. CSERE: Nagy L. és Fekete ( kapusok), MEZEI 3, Ilyés, Németh A, Laluska. Edző: Dragan Djukic.
Veszprém: STERBIK - DZOMBA 8 (1), DiAZ 3, ÉLES 4, PEREZ 6, Pásztor 2, Jovic. Csere: Fazekas (kapus), Gál, Csoknyai, Habuczki, Iváncsik G. 1 , Zsigmond 1, Gulyás. Edző: Zradko Zovko.
Az eredmény alakulása: 6 p.: 3-2, 12. p.: 4-5, 19. p.: 5-7, 26. p.: 8-12, 38. p.: 13-16, 46. p.: 17-19, 51. p.: 19-20, 58. p.: 21-23.
kiállítás: 14, ill. 6 perc
hétméteres: 8/4, ill. 4/1

Vajon mire lesz képes a két legjobb honi csapat a kupadöntőben? - kérdezgették egymástól a szakemberek és a nézők. Egy biztos: fináléhoz méltó hangulat fogadta a csapatokat Szolnokon. Bajusz hetesével a Szeged jutott vezetéshez, amely az első tíz percben az ördöngös Eklemovic vezérletével jobban játszott vetélytársánál. Ha nehezen is, de "felébredt" a Fotex, Sterbik ziccereket fogott, Dzomba majd Perez is rendre megoldhatatlan feladat elé állította a Tisza-partiak három kapusát. Az első félidő végén tekintélyesnek mondható hatgólos különbséget harcolt ki a mintegy félezer szurkolója által támogatott veszprémi alakulat.

A szünet után óriási elánnal esett ellenfelének a Szeged, most már náluk is volt jó kapusteljesítmény: Ivanov ziccereket, Nagy Levente pedig két hétméterest fogott, mindkettőt Éles lőtte. Támadásban pedig Bécsi szorgalmasan termelte a szegedi találatokat. Nem érezhette magát biztonságban a Fotex, mert a kék-fehérek ott loholtak a nyomukban. Tíz perccel a vége előtt a hat gólról csupán egyre olvadt a Tisza-partiak hátránya, ám hiába tombolt a Pick-tábor, ismét villant Perez és Dzomba, s góljaikkal bebiztosította győzelmét a Veszprém. A Szeged, bár mindent megpróbált játéka egysíkú volt, a széleket nem használta ki, az első félidőben elszenvedett nagy hátrányt már nem tudta ledolgozni. A veszprémi együttes immár tizenharmadik alkalommal hódította el a Magyar Kupát.

Dragan Djukics (Szeged): "Játékunkkal megmutattuk, hogy érdemesek vagyunk a döntőre. Az első félidő végén ment el a találkozó, akkor meglépett tőlünk vetélytársunk. A fordulást követően bizonyítottuk, hogy tudunk játszani a Fotex ellen."

Zradko Zovko (Veszprém): "A Bajnokok Ligája-döntő után összekapta magát csapatunk, megnyerte a bajnokságot és most a kupát is, mindez a bennünk rejlő erőt jelzi. Jó meccset játszottunk, remek ellenfélnek bizonyult a Szeged.

Varga Csaba.

Ajánlat:

Bajnok a Fotex

Korábban:

Fórum:

Kézilabda