Társoldalunk:

Samaranch lemondott bankelnöki posztjárólJuan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság spanyol elnöke, aki a Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona nevű pénzintézet elnökségének csütörtök esti tanácskozásán jelentette be döntését, továbbra is kapcsolatban marad a bankkal, mivel örökös tiszteletbeli elnökké választották. A pénzintézet vezetői kiemelték, hogy semmiféle összefüggés nincs a lemondás és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságon belüli korrupciós ügy között.

Ezzel ellentétesen foglalt állást az El Pais című spanyol lap, mely szerint a bank elnöksége felmérte, hogy a NOB-ot megrázó események ronthatnak Samaranch nemzetközi megítélésén, ami végső soron árthat a pénzintézetnek is. Juan Antonio Samaranch azonban - hivatalosan - saját elhatározásából mondott le.

A NOB elnöke továbbra is úgy véli, hogy a korrupciós ügy kapcsán nem kell lemondania a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöki posztjáról. Mint korábban fogalmazott: a tagok szavaztak neki bizalmat, így ők jogosultak annak megvonására is. Éppen ezért kér bizalmi szavazást a NOB március 17-én és 18-án tartandó rendkívüli közgyűlésén.

MTI

Ajánló: