Vágólapra másolva!

Az ausztrál és az indiai NOB-tag cáfol



Phil Coles ausztrál és Ashwini Kumar indiai NOB-tag egyformán tagadja azokat a vádakat, melyek szerint különböző juttatásokat fogadtak el a 2002-es téli olimpia rendezési jogáért versengő Salt Lake City pályázati bizottságától.

Phil Colesszal kapcsolatban felmerült, hogy az amerikai város pályázati bizottságának költségén látogatott el családjával Las Vegasba, New Yorkba, a Niagara-vízeséshez és Disneylandbe, ezenkívül megtekintette az amerikaifutball-döntőt (Super Bowl), és ajándékként különböző parfümöket fogadott el.

"Az etikai bizottság erkölcstelenül járt el, amikor hírbe hozott és megalapozatlan vádakkal illetett" - mondta Phil Coles, aki hozzátette, nem sértette meg a szabályokat.

Az indiai taggal kapcsolatban az etikai bizottság azt állította, hogy Salt Lake City pályázati bizottsága fizette ki felesége 1995-ös budapesti utazásának 5099 dolláros költségét.

"Ez a legnagyobb hazugság, amit valaha hallottam. Mindig tiszteletben tartottam az Olimpiai Chartát, ezért ha valaki azt állítja, hogy bármi közöm van a botrányhoz, az csak vádaskodik" - fogalmazott Ashwini Kumar.

Az egyesült államokbeli város pályázata kapcsán kipattant korrupciós botrány során már négy sportvezető mondott le NOB-tagságáról, további öt kizárásáról a márciusi közgyűlés dönt, egy tag megrovásban részesült, három személlyel kapcsolatban pedig kiegészítő vizsgálatok folynak. A Salt Lake City-i független etikai bizottság jelentését követően további tíz személy NOB-tagsága válhat kérdésessé.(MTI)

Ajánló: