Vágólapra másolva!

A Knicks konferenciadöntőbe jutott<br/>

A New York Knicks a negyedik mérkőzésen negyedszer is megverte az Atlanta Hawkst hétfőn, így az első olyan csapat lett, amely az alapszakasz nyolcadikjaként főcsoportdöntőbe jutott.

Fotó: Reuters

Ewing Mutombo fölött

Steve Smith 14 ponttal volt az Atlanta legjobbja, Dikembe Mutombo, aki eddig a Hawks nyerőembere volt, most 11-11 pontot és lepattanót gyűjtött. A vendégcsapat mindössze 30%-os pontossággal célzott mezőnyből, volt, hogy 16 egymás utáni kísérletet kihagytak, és mintegy 11 percig egyáltalán nem dobtak pontot a harmadik és negyedik fordulóján.

"Ők kihagyták. Mi nem" - summázott a New York-iak sokat kritizált edzője, Jeff Van Gundy.

A Knicks az első 4-0-s sikerét aratta 1969 óta, amikor a Baltimore Bullets csapatát búcsúztatták ilyen simán. Miután az egész lockout-rövidítette alapszakszban bukdácsolt, és csak az utolsó héten dőlt el, hogy bejut a playoffba, a New York a leghosszabb győzelmi sorozatát itt produkálta öt diadallal.

A Knicks az Indiana Pacers-zel találkozik a Keleti Konferencia döntőjében, az első két meccset Indianapolisban rendezik szombaton és kedden, a harmadik és negyedik találkozóra New Yorkban kerül sor egy héttel később. 1994-ben már vívott főcsoportdöntőt a két gárda, akkor a Knicks hét mérkőzés után jutott a "világbajnoki" döntőbe, ahol a Houston Rocketstől szenvedett vereséget. A két csapat már négyszer találkozott az elmúlt évtized folyamán, az eddigi mérleg 2-2.

pont

lepattanó

asziszt

New York Knicks

79

Houston 19

Ewing 9

Ward 6

Atlanta Hawks

66

Smith 14

Long, Mutombo 11

Blaylock, Long, Smith 3

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló: