Vágólapra másolva!
Hazai pályán kapott majd' húszpontos verést a Portlandtől a bajnoki címvédő San Antonio, amelyben térdsérülése miatt Tim Duncan nem játszhatott. A 156. játéknap további három meccsén egy houstoni bunyón, és a chicagói újonc Elton Brand 44 pontján kívül nem volt izgalom.

Fotó: Reuters

Duncan kosarai nagyon
hiányoztak a Spursnek

Steve Francis 16 ponttal, 11 gólpasszal és 7 lepattanóval, Cuttino Mobley és Moochie Norris pedig közösen 39 ponttal segítettek a Houston Rocketsnek 111-102-es győzelmet aratni a Dallas Mavericks felett. Érdekes módon két olyan gárda mérkőzése hozott playoffra emlékeztető küzdést, amelyek már rég letehettek a továbbjutásról. Amíg a Houston győzelmi sorozata ezzel érte el az ötöt, a Mavericks éppen öt meccs óta volt veretlen - ezidáig. A felkorbácsolt indulatok 4:02-vel a vége előtt érték el tetőpontjukat, amikor a Dallas centere, Shawn Bradley belekönyökölt a Houston csatárába, Walt Williamsbe, aki egy nagy fülessel válaszolt. Bradley arcát elöntötte a vér , a meccs 15 percig állt, és mindkét játékost kiállították. A hazaiak fenegyereke, Charles Barkley bejelentette: játszani akar a Rockets utolsó idei meccsén, jövő szerdán a Vancouver Grizzlies ellen Houstonban. Barkley decemberben vonult vissza, miután súlyos sérülést szenvedett egy Philadelphia elleni mérkőzésen.

Fotó: Reuters

Brand 12 lepattanót is letépett

Sacramentóban annyira nyugodt volt a Kings a Golden State Warriors elleni mérkőzésen, hogy Chris Webber 22 pont, 7 lepattanó és 5 asziszt után elhevert a kispad előtt, a feje alá két törölközőt téve párnaként, és a negyedik negyedet végigpihengette, míg a többiek 130-107-re megverték az oaklandi vendégeket. Webber korábbi csapata teljesen esélytelen volt, egyedül Larry Hughes emelkedett ki közülük 35 pontjával.

Chicago Bulls - Washington Wizards 103-109
United Center, 21 881 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Brand 44, Brand 12, Maloney 7, illetve Hamilton 26, King 9, Whitney 8

Houston Rockets - Dallas Mavericks 111-102
Compaq Center, 14 634 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): W. Williams 21, Francis, W. Williams 11-11, Francis 7, illetve Finley 35, Buckner, Bradley 9-9, Finley 9

San Antonio Spurs - Portland TrailBlazers 77-93
Alamodome, 30 641 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): D. Robinson 16, S. Walker 10, Av. Johnson 4, illetve Ra. Wallace 27, Ra. Wallace 8, Pippen 7

Sacramento Kings - Golden State Warriors 130-107
Arco Arena, 17 317 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Webber 22, Divac 11, Stojakovic, Webber, Jas. Williams 5-5, illetve Hughes 35, Hughes 12, V. Cummings 5

[mécs]

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

A Mavericks tízpontos verést mért a portlandiekre, akiknél a legjobb dobó is csak 13 pontot ért el. A San Antonio hosszabbításban verte a Sacramentót egy erőfelmérőnek nevezhető találkozón, a Bulls pedig a Nets ellen bizonyította, hogy nem felejtettek el kosárlabdázni Chicagóban.