Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió Telesport szerkesztőségét november 2-tól irányító Schulek Csaba az MTV pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy tervei között szerepel a Forma1-es autós gyorsasági vb, valamint a bajnoki labdarúgó-mérkőzések közvetítési jogának visszaszerzése. Rudi Zoltán, a Magyar Televízió elnöke arról tájékoztatott, hogy az MTV a 2005-ös esztendőnek tizenöt év után újra átlátható, stabil gazdasági háttérrel vághat neki, s a sportfőszerkesztőség jelentős támogatásra számíthat.

Rudi Zoltán elöljáróban elmondta, hogy a 2005 az építkezés éve lesz a Magyar Televízióban, köszönhetően annak a június 30-i kormányrendeletnek, amely értelmében az MTV ezentúl normatív finanszírozási támogatásban részesül, s így előre tervezheti a költségvetését. S nem fordulhat elő olyan eset, mint ebben az évben, nevezetesen az, hogy az öt világverseny (műkorcsolya Eb, fedett pályás atlétikai vb, labdarúgó Eb, olimpia, illetve a még előttünk álló női kézilabda Eb) közvetése miatt előálló 3,5 milliárd forintos többletköltséget az MTV-nek magának kellett kigazdálkodnia. Rudi Zoltán elmondta, hogy a Telesport szerkesztőség számára jövőre a színvonalas működéshez mindenképpen meglesz az anyagi háttér.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott a szerkesztőség élén Vitray Tamást hivatalosan november 2-án váltó Schulek Csaba. A Telesport csütörtökön kinevezett új irányítója 33 éves, 1993-ban alapító tagja volt a Duna TV sportosztályának, 1999-től pedig a főszerkesztője. Diplomáját a Testnevelési Egyetemen szerezte.

Forrás: [origo]

Schulek Csaba, Rudi Zoltán és Vitray Tamás

Schulek Csaba tervei között említette, hogy mindenképpen szeretné a Forma1-es autós gyorsasági vb, valamint a bajnoki labdarúgó-mérkőzések közvetítési jogát visszaszerezni, azt pedig evidensnek tartja, hogy minden magyarországi rendezésű világversenyről az MTV-nek kell közvetítenie. Schulek elképzeléseiről szólva elmondta még, hogy szeretné a hírműsorokat "megerősíteni", azt, hogy készüljenek értékmegőrző portré- és dokumentumfilmek, és a piaci szempontokat is követve könnyedebb hangvételű szórakoztatóműsorok, sportcsillagok közreműködésével. Erős csapattal kíván dolgozni, s ennek érdekében tervezi a "legjobb közvetítő riporterek" visszahívását is, de konkrét neveket nem említett. Schulek Csaba feladatának tartja a nézői igények és a magyar sport érdekeinek összehangolását; a sportszövetségekkel és a sportot irányító testületekkel, valamint a konkurens televíziók sportszerkesztőségeivel történő együttműködést.

A sajtótájékoztatón a fő asztalnál Schmitt Pál MOB-elnök és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára, korábbi kiváló sportriporter, Gyulai István társaságában helyet foglalt a távozó főszerkesztő, a jövőben elnöki tanácsadóként dolgozó Vitray Tamás is. A Telesportot utoljára 2002-2004 között irányító Vitray sok sikert kívánt utódjának, s úgy fogalmozott, hogy az ő "tennivalója" az olimpiával véget ért, maga is úgy tervezte, hogy az athéni játékok után leköszön a posztjáról.

Fábik Tibor